Bijušajam Interpolam šefam piespriež 15 gadus cietumā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušajam Interpola prezidentam un kādreizējam Dienvidāfrikas Republikas policijas vadītājam Džekijam Selebi tiesa piespriedusi 15 gadu cietumsodu par kukuļu ņemšanu no organizētās noziedzības grupējumiem.

Pagājušajā mēnesī Johannesburgas Augstākā tiesa atzina 60 gadus veco Džekiju Selebi par vainīgu koruptīvu attiecību uzturēšanā ar vietējiem narkotiku tirgoņiem. Līdz sprieduma pasludināšanas brīdim viņš tika atbrīvots apmaiņā pret drošības naudu. Savukārt tagad turpmākos 15 gadus bijušajam policijas šefam būs jāpavada aiz restēm.

Tiesnesis Meijers Joffe norādīja Selebi, ka viņš vairākkārt melojis, lai slēptu pēdas, un viņa uzvedība tiesā bijusi apkaunojoša.

"Nevienā brīdī prāvas gaitā apsūdzētais neizrādīja nekādas nožēlas pazīmes. Apsūdzētais meloja un viltoja pierādījumus, cenšoties izvairīties no savas rīcības sekām," uzsvēra tiesnesis.

Laika posmā no 2000. līdz 2005.gadam Selebi pieņēmis kukuļus 1,2 miljonu randu (85 000 latu) apjomā, arī maksājumus no narkotiku kontrabandista Glena Aljoti.

Aljoti izdabājis Selebi kārei uz dārgiem apģērbiem un apaviem, savukārt policijas priekšnieks dalījies ar informāciju, kas bijusi domātu tikai iekšējai lietošanai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu