Kenedijs pirms slepkavības interesējies par NLO

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Dailymail

Sazvērestību teoriju piekritējiem jauna versija - atklātībā nākusi informācija, ka 10 dienas pirms sava atentāta ASV prezidents Džons Kenedijs pieprasījis viņam uzrādīt ārkārtīgi slepenus dokumentus par NLO, raksta "Daily Mail".

Medijos publicēta kāda vēstule, kuru Kenedijs sūtījis toreizējam Centrālās Izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītājam. 10 dienas pirms atentāta nosūtītajā vēstulē prezidents pieprasa viņam uzrādīt slepenus dokumentus par NLO.

CIP atslepenojusi divas vēstules, kurās Kenedijs 1963.gada 12.novembrī prasa informāciju par paranormālām parādībām. Vēstules atklātībā prasījis nodot ASV rakstnieks Viljams Lesters. Viņš apgalvo, ka CIP vēstuļu saturu viņam atklāja, jo viņš prasību pamatoja ar likumiem par informācijas brīvu apriti. Informāciju viņš pieprasījis, jo tobrīd rakstīja savu grāmatu par Džonu Kenediju.

Pauda bažas par pārpratumiem ar PSRS NLO lietā

Pirmajā no publiskotajām vēstulēm prezidents CIP vadītājam prasa informāciju par tā dēvētajiem NLO failiem, savukārt otra adresēta NASA vadībai, kurā prezidents izsaka vēlmi sadarboties ar PSRS, kopīgi pētot ārpuszemes parādības.

"Vienas no viņa galvenajām bažām bija tās, ka daudzi šie NLO novēroti tieši virs Padomju Savienības, - Kenedijs pauda satraukumu, ka PSRS varētu uzskatīt, ka tos sūta tieši ASV," norāda Lesters, uzsverot, ka Kenediju satrauca PSRS iespējamā reakcija, ja tie domātu, ka ASV puse īsteno kādas provokācijas.

Taču, kā vēsta vietne "AOL News", daži savos spriedumos gājuši vēl tālāk - daži paranormālo parādību pētnieki jau izteikuši versiju, ka Kenedija slepkavība, iespējams, saistīta tieši ar viņa interesi par NLO.

Atklātībā nonācis apdedzis CIP dokuments

NLO pētnieki atgādina, ka jau agrāk bija informācija, ka CIP slēpj informāciju par Kenediju tieši saistībā ar NLO materiāliem. NLO pētnieks Timotijs Kūpers 1999.gadā rakstīja, ka kāds viņa informators CIP iekšienē ziņojis par aizdomīgu iestādes rīcību. CIP šis informators esot strādājis laikā no 1960. līdz 1974.gadam. Šis darbinieks no uguns paglābis kādu dokumentu brīdī, kad CIP it kā iznīcinājuši savus visslepenākos rakstveida failus. Dokumentā ir atsauce uz kādu "Lanseru", kurš bijis Kenedija slepenā dienesta koda vārds. Pirmajā lapā CIP direktors rakstījis: "Kā jūs zināt, Lansers pieprasījis informāciju par mūsu aktivitātēm, ko mēs nevaram pieļaut. Lūdzu iesniedziet savus viedokļus ne vēlāk kā oktobrī. Jūsu rīcība šajā lietā ir kritiski izšķiroša grupas turpmākai darbībai."

NLO pētnieka rīcībā ir arī pats daļēji apdegušais dokuments, kuru viņš esot rūpīgi pārbaudījis - papīru, tintes vecumu, ūdenszīmes, rakstību, fontu un citas pazīmes. Pēc visām šīm pārbaudēm viņš esot secinājis, ka dokuments ir autentisks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu