Norvēģu slepkavotājs savulaik viesojies Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģu slaktiņa rīkotājs savā interneta dienasgrāmatā sniedzis detalizētu informāciju par saviem uzskatiem, hobijiem. Nosauktas arī valstis, kuras viņš savulaik apmeklējis, - to vidū minēta arī Latvija.

Sadaļā par savu personību Breivīks raksta, ka ir optimistisks, pragmatisks, ambiciozs, radošs un gatavs smagi strādāt savu mērķu sasniegšanai.

Savus politiskos uzskatus viņš dēvē par "kulturāli konservatīviem", "revolucionāri konservatīviem".

Dienasgrāmatas sadaļā par reliģiju viņš norāda, ka ir "mērens kristietis", protestants.

Profesija - pretošanās kaujinieks

Profesionālās nodarbošanās sadaļā viņš norāda, ka ir investors, direktors, menedžeris - vairāku uzņēmumu dibinātājs, politiskais analītiķis, rakstnieks, kā arī kaujinieks. "Neesmu gan pārliecināts, vai pretošanās kaujinieks un moceklis var tikt uzskatīti par profesiju," norāda Breivīks.

32 gadus vecais vīrietis atzīst, ka ir aizrautīgs smēķētājs, neiebilst pret alkoholu, taču nekad nelieto narkotikas. Viņam patīkot sportot, konkrēti snovbords, spiningošana, skriešana. Viņa hobiji: politiskā analīze, jaunas informācijas apguve, brīvmūrnieku kustība, heraldika, ģenealoģija, jaunu kultūru apguve, mūzika, draugi.

Viesojies Latvijā

Breivīks interneta dienasgrāmatā raksta, ka viņu aizrauj ceļošana un jaunas kultūras.

Viņš publicējis valstu sarakstu, kuras bijusi iespēja apmeklēt. To vidū minēta arī Latvija. Breiviks apceļojis praktiski visu Eiropu, kā arī dažas eksotiskākas valstis, sarakstā ir Zviedrija, Dānija, Lielbritānija, Vācija, Polija, Baltkrievija, Francija, Austrija, Ungārija, Horvātija, Lietuva, Igaunija, Latvija, Spānija, Kipra, Malta, ASV, Turcija, Ķīna, Nigērija, Kotdivuāra un Libērija.

Manifestā min arī Latvijas partijas

Savā simtiem lappušu biezajā manifestā Breivīks nosaucis virkni organizāciju un partiju, kuras uzskata par nacionālistiskām.

Viņa nacionālistisko organizāciju sarakstā iekļautas arī piecas Latvijas partijas, divas igauņu un viena lietuviešu. Viņa sarakstā iekļuvusi partija "Visu Latvijai"-TB/LNNK, kuru viņš nodēvējis par "nacionāli konservatīvu", kā arī četras organizācijas - Latvijas Tautas fronte, Nacionālo spēku savienība, Klubs 415 un LNDP - Osipova partija.

Breivīks sevi uzskata par nacionālistu, un viņa uzskatus analītiķi dēvē par galēji labējiem. Taču Breivīks manifestā norāda, ka Austrumeiropas nacionālistiem ir tendence veltīt nepietiekami uzmanības imigrācijas jautājumiem.

Slepkavojis, skanot mūzikai no "Gredzenu pavēlnieka"

Tikmēr "Daily Mail" ziņo, ka slepkavnieks piektdienas noziegumus veica, austiņās klausoties mūziku no filmas "Gredzenu pavēlnieks - divi torņi". Šis skaņdarbs ticis izmantots arī vairākās citās filmās.

Arī savā gandrīz pusotru tūkstoti lappušu garajā manifestā viņš raksta, ka slepkavot grasās, klausoties skaņdarbu "Lux Aaterna", jo tas esot ļoti iedvesmojošs un palīdzētu apslāpēt bailes.

Aculiecinieki jau iepriekš ziņoja, ka uzbrucējam noziegumu brīdī ausīs bija audioaustiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu