Skandāls: Sarkozī Obamam - Izraēlas premjers ir melis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bargās sankcijas un apspiešanas politikas turpināšana pret palestīniešiem, runas par Izraēlas iespējamo iebrukumu Irānā, - tas viss pēdējā laikā noskaņojis pasaules sabiedrības viedokli pret Izraēlas īstenoto politiku. Augsta līmeņa politiķi savos izteikumos līdz šim bijuši visai diplomātiski, vismaz publiski. Žurnālisti noklausījušies kādu pret Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu vērstu Francijas un ASV prezidenta sarunu, kas nebija domāta svešām ausīm, ziņo BBC.

Sarunā ar Baraku Obamu Francijas prezidents Nikolā Sarkozī Netanjahu nosauca par meli.

"Es nespēju ar viņu vairs tikties, viņš ir melis," Sarkozī teicis Obamam.

"Tev viņš varbūt arī apnicis (raisa riebumu), bet man, man ar viņu jākontaktējas katru dienu," atbildējis Obama.

Prestižā raidsabiedrība BBC šo sarunu vērtē kā autentisku un atsaucas uz vairākiem Francijas medijiem. Sākotnēji sarunas atšifrējumu publicēja Francijas vietne "Arret sur Images", vēlāk tās autentiskumu apstiprināja arī citi mediji.

Privātā abu līderu vārdu apmaiņa notikusi G20 līderu samita laikā. To nejauši noklausījušies vairāki žurnālisti pagājušajā nedēļā, taču politiķu teikto atklātībai nolemts nodot tikai tagad.

Saruna pirms vēsturiskā UNESCO balsojuma

Vārdu apmaiņa esot notikusi pirms vēsturiskā Apvienoto Nāciju Organizācijas balsojuma, saskaņā ar kuru Palestīna tika uzņemta UNESCO, neskatoties uz ASV iebildumiem un pat ultimātu pārtraukt UNESCO finansēšanu.

Lieki piebilst, ka šāda veida izteikumi varētu izraisīt pamatīgu politisko skandālu. Ne Francija, ne Baltais nams un Izraēla uz šīm ziņām pagaidām oficiāli nav reaģējuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu