Pakistāna: NATO helikopteru uzbrukumā nogalināti 26 mūsu karavīri

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

NATO helikopteri no Afganistānas teritorijas sestdien veikuši "neizprovocētu" uzbrukumu pakistāniešu robežapsardzības postenim, nogalinot 26 karavīrus, ziņo Pakistānas armija.

NATO komandēto Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) helikopteri atklāja "neizprovocētu un patvaļīgu" uguni uz Pakistānas kontrolposteni Mohmandas klana apdzīvotajā teritorijā, pavēstīja armijas pārstāvis.

Savukārt Haiberas-Pahtunhvas provinces gubernators Masuds Kausars paziņojis, ka uzbrukumā nogalināti 26 karavīri, bet 14 guvuši ievainojumus.

Afganistānā dislocēto ASV spēku komandieris ģenerālis Džohans Allens apsolījis veikt pilnīgu notikušā izmeklēšanu un izteicis līdzjūtību par to karavīru nāvi, kas, "iespējams tikuši nogalināti" Afganistānas pierobežā, kur aktīvi darbojas talibu un "Al Qaeda" kaujinieki.

Islamabada jau paziņojusi, ka Ārlietu ministrija "visasākajā tonī" vērsusies pie NATO un ASV, nosodot naktī uz sestdienu notikušo uzbrukumu.

Premjerministrs Jusufs Raza Gilani pārtraucis savas dzimtās pilsētas apmeklējumu un atgriezies Islamabadā, lai piedalītos ārkārtas sanāksmē ar prezidentu Asifu Ali Zardari un armijas štāba priekšnieku ģenerāli Ašfaku Kajani, ziņo valsts televīzija.

Tikmēr jau izskanējušas ziņas, ka, reaģējot uz incidentu, Pakistāna apturējusi caur valsts teritoriju notiekošo Afganistānā dislocētā NATO kontingenta apgādi.

"Pēc federālās valdības rīkojuma mēs esam apturējuši NATO piegādes," AFP pavēstīja Afganistānas pierobežā esošā Hiberas cilts reģiona administrācijas pārstāvis. "Piegādes automašīnas tiek nosūtītas atpakaļ uz Pešāvaru."

Vašingtonas un Islamabadas attiecības ir saspīlētas kopš ASV īpašo uzdevumu vienību reida Pakistānas teritorijā šī gada maijā, kura laikā tika nogalināts "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens.

Kopš tā laika arvien biežāk izskan gan amerikāņu, gan afgāņu, gan pakistāniešu amatpersonu savstarpējas apsūdzības par pārrobežu uzbrukumiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu