Rīgā izglābts cilvēks, kurš bija nostājies aiz Vanšu tilta margām

TVNET/LETA
Vanšu tilts pār Daugavu.
Vanšu tilts pār Daugavu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien, 25.maijā, ugunsgrēkā gājis bojā viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.15.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur dega ar atkritumiem un būvgružiem pilna dārza māja 40 kvadrātmetru platībā un blakus esošais malkas šķūnis piecu kvadrātmetru platībā. Bojā gājušais atrasts zem būvgružiem.

Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.7.59.

Laika posmā no plkst.17 līdz 21 saņemti vairāk nekā 50 izsaukumi, kur bija nepieciešams zāģēt nolūzušus kokus vai to zarus. Koki un to zari lūzuši uz ceļa braucamajām daļām, gājēju ietvēm, kā arī uz trim vieglajām automašīnām. Gandrīz 40 izsaukumi saņemti Rīgā un Jūrmalā.

Plkst.19.57 saņemts izsaukums uz Krišjāņa Valdemāra ielu Rīgā, kur VUGD informēja, ka aiz Vanšu tilta margām stāv cilvēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji sadarbībā ar Valsts policijas nodarbinātajiem cilvēku nogādāja drošībā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pēc nepilnas stundas darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst.18.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Mālpils pagastu, kur lielā platībā dega kokapstrādes angāra jumts. No angāra evakuētas materiālās vērtības. Kopējā degšanas platība bija 2520 kvadrātmetru. Noliktavu jumts dega 1500 kvadrātmetru platībā, gatavā produkcija 500 kvadrātmetru platībā, ražošanas daļā siena un starpstāvu pārsegums 500 kvadrātmetru platībā un vēl viena noliktava dega 20 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēks lokalizēts plkst.00.57 un darbs notikuma vietā turpinās. Ugunsgrēka dzēšanas darbos strādāja vairāk nekā 40 ugunsdzēsēji glābēji kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Inčukalna un Krimuldas.

Plkst.15.05 saņemts izsaukums uz Dzirnavu ielu Rīgā, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega ēkas jumts 50 kvadrātmetru platībā, ārsiena desmit kvadrātmetru platībā, kā arī blakus esošās divstāvu mājas jumts 15 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no blakus esošās mājās saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Viens ugunsdzēsējs glābējs nodots NMPD mediķiem, bet pēc mediķu apskates varēja turpināt dežūrmaiņu.

Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst.19.11.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 133 izsaukumus - 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēkiem un divus uz kūlas ugunsgrēkiem, 81 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Ja jūs nomāc domas par pašnāvību, nekavējoties meklējiet palīdzību!

  • Krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" uzticības tālrunis - 67222922 vai 27722292.
  • www.nenoversies.lv sadaļa "Palīdzība".
  • VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis - 116111.
  • Forums pašnāvību novēršanai "Stāsti un dzīvo" -  www.stastiundzivo.lv 
  • Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests - 113.
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu