Tbilisi praida gājiens beidzas ar vardarbību (108)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem demonstrantu Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi centrālajā ielā piektdien protestēja pret tur plānoto seksuālo minoritāšu gājienu, un viņu sarīkotajās nekārtības ir 17 cietušie, no tiem trīs - policijas darbinieki, paziņoja Gruzijas Iekšlietu ministrija.

Viena no sadursmēm izcēlās pēc tam, kad mikroautobuss ar homoseksuāļu parādes dalībniekiem nokļuva pret gājienu vērstas demonstrācijas epicentrā, kur protestējošie to apmētāja ar akmeņiem.

Gruzijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka policijai ir izdevies izklīdināt pūli.

Policija vairākus desmitus seksuālo minoritāšu aktīvistu novirzīja no plānotās gājiena vietas, lai viņi nesastaptos ar demonstrantiem, kas uzstāj, ka homoseksualitāte ir pretrunā Gruzijas tradicionālajām kristīgajām vērtībām.

Iepriekš Gruzijas pareizticīgo patriarhs aicināja Tbilisi mēriju atcelt seksuālo minoritāšu gājienu, bet pilsētas pašvaldība aicinājumu noraidīja, skaidrojot to ar pilsoņu konstitucionālajām tiesībām.

Arī pērn seksuālo minoritāšu gājiens bija īss un beidzās ar sadursmēm.

Komentāri (108)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu