Vācijā jaundzimušajiem varēs reģistrēt nenoteiktu dzimumu (127)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācija piektdien kļūs par pirmo Eiropas valsti, kur jaundzimušiem bērniem ar abu dzimumu pazīmēm varēs reģistrēt nenoteiktu dzimumu.

Šādu bērnu vecāki drīkstēs neaizpildīt dzimuma aili dzimšanas apliecībās, praktiski radot trešo dzimuma kategoriju - nenoteiktu dzimumu - iedzīvotāju reģistrā.

«Šī būs pirmā reize, kad likums atzīst, ka pastāv cilvēki, kas nav ne vīrieši, ne sievietes, vai ir abi vienlaikus - cilvēki, kas neiekļaujas tradicionālajās juridiskajās kategorijās,» sacīja Brēmenes Universitātes tieslietu profesore Konstance Pleta. Jaunais likums stāsies spēkā 1.novembrī.

Vācijas pasēs, kur pašlaik dzimums norādīts ar M burtu vīriešiem un F burtu sievietēm, drīz varēs norādīt nenoteiktu dzimumu ar X burtu, pavēstīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Likumdevēji vēl nav izlēmuši, kā šī pārmaiņa ietekmēs laulību un partnerattiecību likumus. Vācijā laulība tiek attiecināta uz vīrieša un sievietes attiecībām, bet divu viena dzimuma cilvēku attiecības tiek definētas kā civilas partnerattiecības.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu