Putina Cilvēktiesību padome nejauši publicē īstos Krimas referenduma rezultātus? (75)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidenta Pilsoniskās sabiedrības un Cilvēktiesību padome savā mājaslapā publicēja ierakstu, kas drīz vien pēc tam no lapas tika dzēsts. Ziņojumā bija dati par Krimas referenduma rezultātiem, saskaņā ar kuriem nobalsot ieradās tikai 30% iedzīvotāju un tikai 50% balsoja par anektāciju, raksta «The Forbes».

Tādējādi saskaņā ar šiem «rezultātiem» tikai 15% Krimas pilsoņu jau tā apšaubāmajos referenduma apstākļos (Krievijas karaspēka klātbūtnē) atbalstīja pievienošanos Krievijai.

Ieraksts šajā Kremļa diktētajā lapā daudziem licis uzdot jautājumus, vai internetā nejauši nebija nopludināti īstie Krimas referenduma rezultāti.

Jāatgādina, ka, saskaņā ar oficiālajiem Krievijas publiskotajiem referenduma rezultātiem, par labu Krimas anektēšanai un pievienošanai Krievijai nobalsoja 97% referenduma dalībnieku, un savu viedokli tajā pauda kopumā 83% Krimas iedzīvotāju.

Eļļu ugunij pielējusi arī padomes pārstāve Svetlana Ganuškina, kura TV «Kanal 24» izteicās, ka Krimas balsojums «diskreditē Krieviju vairāk, nekā jebkuram ārvalstu aģentam pat sapņos prātā varētu ienākt».

Jāpiebilst, ka tagad Krievijas mērķis varētu būt tautas nobalsošanas sarīkošana Austrumukrainā, izmantojot līdzīgu scenāriju kā Krimā.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu