Ukraina lūgs Latviju būt trešajai pusei lietās pret Krieviju ECT (38)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina oficiāli vērsīsies pie Latvijas valdības ar priekšlikumu iesaistīties kā trešajai pusei trīs lietās, ko Ukraina ierosinājusi pret Krieviju Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), pirmdien paziņojusi Ukrainas Tieslietu ministrija.

Ukrainas tieslietu ministrs Pavlo Petrenko par to paziņoja, tiekoties ar Latvijas tieslietu ministra Gaida Bērziņa vadīto delegāciju, kas ieradusies vizītē Ukrainā.

«Mums tas ir ļoti svarīgi, jo tas ir nopietns politisks vēstījums, ka Eiropa un Eiropas Savienība neatstāj mūs vienus ar Krieviju, tostarp tiesas procesos,» norādīja Petrenko.

Bērziņš no savas puses norādīja, ka neredz šķēršļus Latvijas dalībai šajā procesā.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa izskata trīs Ukrainas ierosinātas lietas pret Krieviju - par Krimas aneksiju, ukraiņu bērnu nolaupīšanu un pārvešanu pāri robežai uz Krieviju un par Krievijas aizliegumu tatāru līderim Mustafam Džemiļevam iebraukt Krimā.

Bērziņš personīgi tiksies ar ārlietu ministru, lai apspriestu Latvijas iespējas sekmēt cilvēktiesību ievērošanu Ukrainā. «Tas ir mūsu pienākums, ne tikai kā Eiropas Savienības dalībvalstij, Ukrainas kaimiņvalstij, bet kā tiesiskuma aizstāvjiem nepieļaut cilvēku pazemojumus, diskrimināciju un genocīdu, ko Krievija īsteno prettiesiskajā karadarbībā pret Ukrainas iedzīvotājiem», savu nostāju pauda ministrs.

Viņš atgādināja, ka Latviju ECT pārstāv Ministru kabineta pārstāvis starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās, ko nodrošina Ārlietu ministrija.

Kā pastāstīja Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, Latvija no Ukrainas vēl nav saņēmusi lūgumu kā trešajai pusei iesaistīties Ukrainas ierosinātajās lietās pret Krieviju.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu