Mogerīni preses dienests noliedz izteikumus par autonomiju Donbasam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni intervijā Austrijas izdevumam «Kurier» nav teikusi, ka ES sagaida autonomijas piešķiršanu Ukrainas austrumiem, paziņojusi Mogerīni preses sekretāre Maja Kocijančiča. Mogerīni preses dienests norāda, ka viņas citāti par Donbasa autonomiju tikuši sagrozīti.

«Šī intervija notika vēl pirms Mogerīni sāka vadīt Eiropas diplomātisko dienestu un mums nav saprotams, kāpēc tā iznākusi tikai tagad,» pavēstīja Kocijančiča.

«Saruna ar žurnālistiem notika angļu valodā, viņas izteikumi bija ievērojami garāki. Tāpēc

iespējams, ka kļūdas radušās tulkojumā,» sacīja Kocijančiča.

«Īstenībā viņa runāja, ka sagaida Minskas protokola izpildi un par reformām, ieskaitot decentralizāciju.»

Pirmdien Austrijas laikraksta «Kurier» tīmekļa vietnē publicētā intervijā Mogerīni esot teikusi, ka ES no Kijevas sagaida «cilvēku kultūras un valodas cienīšanu, autonomijas statusu Austrumiem, institucionālas reformas.»

Ukrainas parlaments 16.septembrī pieņēma likumu par atsevišķu Donbasa daļu īpašo statusu. Likumā paredzēts, kas atsevišķos Doņeckas un Luhanskas apgabalu rajonos uz trim gadiem tiek ieviesta īpaša pārvaldes kārtība.

Tomēr 3.novembrī Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka dienu iepriekš promaskavisko kaujinieku sarīkoto pseidovēlēšanu dēļ šis likums var tikt atcelts.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu

Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu