ANO cilvēktiesību komisārs brīdina par ksenofobisku reakciju pēc uzbrukuma «Charlie Hebdo»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO augstais cilvēktiesību komisārs Zeids Raads al Huseins trešdien nosodīja asiņaino uzbrukumu Francijas satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai Parīzē, taču brīdināja, ka ksenofobiska reakcija tikai nāks par labu ekstrēmistiem.

«Es pilnībā nosodu šokējošo un nežēlīgo uzbrukumu mediju darbiniekiem un policistiem,» paziņoja Huseins. «Vārda un viedokļa brīvība ir jebkuras demokrātiskas sabiedrības stūrakmens. Nedrīkst atļaut gūt panākumus tiem, kas cenšas sašķelt kopienas reliģisku, etnisku vai citu iemeslu dēļ.»

Vienlaikus viņš brīdināja nereaģēt ar «diskrimināciju un aizspriedumiem», kas būtu «spēlēšana tieši ekstrēmistu rokās,

kuriem ir skaidrs mērķis sašķelt reliģijas un sabiedrības».

«Eiropā jau pieaugot ksenofobijai un pret imigrantiem vērstam noskaņojumam, es

esmu ļoti nobažījies, ka šo šausmīgo, aprēķināto rīcību izmantos visu veidu ekstrēmisti,»

pavēstīja Huseins.

Jau vēstīts, ka ar automātiskajiem ieročiem bruņoti cilvēki trešdien iebruka «Charlie Hebdo» redakcijā un apšaudē tika nogalināti vismaz 12 cilvēki. Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā 40 gadu laikā.

Bojāgājušo vidū ir apsargi, divi policisti, kā arī četri karikatūristi, ieskaitot galveno redaktoru Stefanu Šarbonjē, kurš bija pazīstams arī kā Šarbs. Trīs pārējie noslepkavotie ir vieni no Francijas pazīstamākajiem karikatūristiem Kabu, Tinjuss un Volinskis. Uzbrukums noticis rīta sapulces laikā, kad laikraksta redakcijā atradās visi vadošie darbinieki. Uzbrucēji esot klieguši «Mēs esam atriebuši pravieti» un «Allahu Akbar» («Dievs ir dižens»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu