Komorovskis: Krieviju var mainīt ar Ukrainas palīdzību

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Ukraina pilnībā mainīsies, arī Krievijai nāksies mainīties pozitīvā virzienā un mazāk atcerēties savas impēriskās ambīcijas, uzskata Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis.

«Ukraina ir atslēga uz Krieviju. Ja Ukraina noturēs savu neatkarību, Krievijai agri vai vēlu būs jāpievēršas savai iekšējai politikai, valsts modernizācijai, savu pilsoņu labklājības palielināšanai,» sacīja Komorovskis.

Savukārt, ja Krievija Ukrainā panāks savu, Maskava turpinās impērisko politiku un dalīs ietekmes zonas, kas nozīmēs apdraudējumu Polijai.

«Polijas drošību šodien un nākamajās paaudzēs izšķir Ukrainas liktenis: tā būs vai nu neatkarīga un turēs prorietumniecisku kursu, vai to ievilks austrumu kursā,» uzsvēra Komorovskis.

Viņš arī norādīja, ka Ukrainai nākotnē būtu jākļūst par Eiropas Savienības dalībvalsti un kopā ar Poliju jāveido droša nākotne Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu