Igauņi filmas un seriālus angliski skatās biežāk par latviešiem un lietuviešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Visbiežāk filmas un seriālus angļu valodā skatās Dānijas iedzīvotāji, savukārt no Baltijas valstīm aktīvākie ir Igaunijā dzīvojošie iedzīvotāji, liecina jaunākā «Eirobarometra» aptauja.

Viens no pieciem aptaujātajiem eiropiešiem, kuri dzīvo valstīs, kurās angļu valoda nav oficiālā valsts valoda, norādījis, ka skatās filmas un seriālus angļu valodā bez subtitriem, taču aptuveni tik pat liels aptaujāto iedzīvotāju skaits norādījis, ka filmas un seriālus angļu valodā skatās ar subtitriem.

Visbiežāk filmas un seriālus angļu valodā vai ar subtitriem angļu valodā skatās Ziemeļeiropas valstu iedzīvotāji: Luksemburgā 51%, Nīderlandē 54%, Somijā 60%, Zviedrijā 63%, savukārt Dānijā 81% respondentu. Visretāk filmas un seriālus angļu valodā skatās Itālijā - 17% respondentu, Ungārijā - 18%, kā arī Polijā - 19%.

Tikmēr Baltijas valstīs 46% respondentu Igaunijā norādījuši, ka skatās filmas un seriālus angļu valodā. Salīdzinājumam, Latvijā 34%, bet Lietuvā - 26%.

Aptaujā arī secināts, ka vecuma ziņā jaunākā respondentu daļa biežāk skatās filmas un seriālus angļu vai citās valodās nekā vecāka.

«Eirobarometra» aptauja notika šā gada janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu