Trakums Amerikā - bērnus sauc ieroču un citos neparastos vārdos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Amerikas Savienotajās Valstīs sācies jauns bērnu neparasto vārdu trakums. Arvien vairāk jaundzimušajiem tiek doti vārdi, kas aizgūti no ieročiem, nažiem, vēsturiskiem karotājiem, tumšajām dievietēm un mačo filmu zvaigznēm, raksta «The Independent».

Vispopulārākais vārds šajā sarakstā ir Gunner (no vārda Gun - ierocis angļu valodā, tātad persona, kas piedalās apšaudē). Pēdējā gada laikā vārds Gunner dots vairāk nekā 1500 bērniem ASV.

Iecienītu vārdu vidū ir arī Danger (briesmas), Rebel (nemiernieks, dumpinieks), Pistol (pistole) un Arson (ļaunprātīga dedzināšana).

Top 1000 ASV populārāko vārdu sarakstā nonācis ir Cannon (lielgabals).

Neskatoties uz traģisko noziegumu statistiku, kas saistīta ar ieročiem, šaušanas tēma ir ļoti populāra bērnu vārdu izvēlē. Arvien populārāki ir vārdi Trigger (ieroča mēlīte), Shooter (šāvējs), Caliber (kalibrs) un Magnum (acīmredzot no Magnum pistoles nosaukuma).

Populāri ir arī vārdi, kas aizgūti no ieroču ražotāju uzņēmumu nosaukumiem Barret, Remington, Kimber, Ruger, Wesson, Browning, Benelli un Beretta.

Vēl populāro vidū figurē arī Mace, Blade (asmens), Saw (zāģis), Chaos (haoss), Titus (romiešu karavadonis un vēlāk imperators). Meiteņu vārdu vidū populārs ir Sabre (šis vārds bieži figurē militāru mācību nosaukumos). Daudzas mazas meitenītes arī nosauktas par Arrow (bulta) un Kali (varas un iznīcības dieviete hinduismā).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu