Maskava: «Amnesty International» ziņojums par Krievijas uzlidojumiem Sīrijā ir viltojums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Krievija trešdien noraidīja cilvēktiesību organizācijas «Amnesty International» ziņojumā teikto, ka tās gaisa triecienu rezultātā Sīrijā ir gājuši bojā daudz civiliedzīvotāju, norādot, ka ziņojumā klišejas un viltojumi.

«Mēs iepazināmies ar šo ziņojumu. Kārtējo reizi nekas konkrēts un nekas jauns nav publicēts. Tās pašas klišejas un viltojumi, kurus mēs iepriekš jau daudzkārt esam atmaskojuši,» trešdien brīfingā paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

Ministrijas pārstāvis teica, ka ziņojumā visu laiku ir lietotas tādas atrunas, kā «iespējams, Krievijas aviotriecieni».

Konašenkovs norādīja, ka ziņojumā ir «pieņēmumi bez jebkādiem pierādījumiem. Ļoti interesanti, ka daudzos Rietumu masu medijos, kuros ir publicēts šis «Amnesty International» ziņojums, kaut kadu iemeslu dēļ šīs atrunas ir pazudušas, bet plašāka publika to uztvers par patiesību. Paņēmiens nav jauns un ir pietiekami efektīgs, bet pilnīgi melīgs».

Ģenerālis uzsvēra, ka «Amnesty International» «pārliecināti paziņoja, ka rajonos, kuros ir veikti iespējamie Krievijas uzlidojumi, nav atradušies nemiernieku militārie mērķi».

«Tomēr viņi to nevar zināt un nevar arī pārbaudīt,» piebilda ministrijas pārstāvis.

Konašenkovs arī vērsa uzmanību uz to, ka ziņojuma priekšvārdā «Amnesty International» norādījusi, ka visus ziņojumā norādītos faktus organizācija ir ieguvusi attālināti, pa telefonu iegūstot informāciju no vietējiem «tā sauktajiem cilvēktiesību aizstāvjiem.

«Amnesty International» trešdien publicētā ziņojumā paziņoja, ka Krievijas gaisa triecienos Sīrijā kopš to sākuma 30.septembrī ir gājuši bojā vairāki simti civiliedzīvotāju, un tie varētu būt uzskatāmi par kara noziegumiem.

Organizācija norādīja, ka pierādījumi liecina, ka Krievija uzlidojumos ir izmantojusi kasešu bumbas jeb ķekarbumbas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu