ASV Senāts nevēlas stingrāku šaujamieroču kontroli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz ieroču brīvo pieejamību ASV, kas arī turpmāk neizbēgami garantē daudzu tūkstošu nevainīgu cilvēku nogalināšanu ASV skolās un citās sabiedriskās vietās, ASV Kongresa augšpalāta Senāts pirmdien nespēja pieņemt grozījumus, kas paredzētu lielāku šaujamieroču tirdzniecības kontroli. Tas ir kārtējais gadījums, kad ASV likumdevēji izrāda vienaldzību par nogalinātajiem pilsoņiem.

Abu partiju centieni šajā jautājumā sekoja pēc tam, kad 12.jūnijā Orlando geju klubā tika nošauti 49 cilvēki.

Lai republikāņu kontrolētajā Senātā pieņemtu četrus rosinātos grozījumus, bija nepieciešams 60 senatoru atbalsts. Kopā Senātā ir 100 likumdevēji.

Divi demokrātu ierosinātie grozījumi paredzēja liegt tiesības iegādāties ieročus personām, kurām liegta iekāpšana komerciālajās lidmašīnās un kuras atrodas Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) par terorismu aizdomās turamo sarakstos, kā arī pastiprināt kriminālās vēstures un garīgās veselības pārbaudes potenciālajiem ieroču pircējiem.

Pret šiem rosinājumiem iebilst republikāņi, kas uzskata, ka tie ierobežo konstitūcijā paredzētās tiesības.

Republikāņi savukārt rosināja ieviest 72 stundu gaidīšanas periodu tiem potenciālajiem pircējiem, kas atrodas FIB par terorismu aizdomās turamo sarakstos, lai valdība varētu pārbaudīt šos cilvēkus. Otrs republikāņu rosinājums paredzēja uzlabot potenciālo šaujamieroču pircēju pārbaudes.

Demokrāti noraidīja abus priekšlikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu