Berlīnē slēgta mošeja, kuru apmeklējis Ziemassvētku tirdziņā teroraktu sarīkojušais tunisietis

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mošeja, kuru apmeklēja Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā teroraktu sarīkojušais tunisietis Aniss Amri, ir slēgta, liecina otrdien pie mošejas durvīm piestiprinātā zīmīte vācu un turku valodās. To apstiprināja arī policija.

Raidorganizācija RBB ziņo, ka ēkas īpašnieki un mošeju asociācija vienojušies par nomas līguma anulēšanu.

Mēbeles un lūgšanu paklājiņi jau izvākti.

24 gadus vecais Amri 19.decembrī teroraktā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā noslepkavoja 12 cilvēkus un vairāk nekā 50 ievainoja.

Amri 23.decembrī nošāva Itālijas policija netālu no Milānas.

Policijas rīcībā bija informācija, ka dzīvojamajā namā iekārtotā mošeja bija kļuvusi par vardarbīgi noskaņotu islāmistu pulcēšanās vietu.

Likumsargi ar slēpto kameru novēroja mošeju no ēkas ielas pretējā pusē un videoierakstos vairākkārt fiksēts arī Amri, kurš apmeklējis šo mošeju, tostarp uzbrukuma dienā.

Berlīnes varasiestādes kopš 2015.gada debatē par iespējamo mošeju asociācijas «Fussilet 33» aizliegšanu.

Berlīnes policijas preses pārstāvis sacīja, ka amatpersonas ņems vērā asociācijas lēmumu vairs neizmantot šo ēku, bet uzsvēra, ka Berlīnes policijai svarīgāks ir jautājumus, kur vardarbīgi noskaņoties islāmisti pulcēsies tagad. Tādēļ loģiski būs turpināt centienus aizliegt mošeju asociāciju, lai nepieļautu jaunas tādas pašas mošejas izveidošanu citā vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu