ASV Senāts varēs balsot par Krievijas sankcijām

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV likumdevēji trešdien panākuši vienošanos, sagatavojot ceļu tam, lai Senāts jau šonedēļ varētu pieņemt likumu, ar kuru Krievijai tiek noteiktas jaunas sankcijas, bet prezidentam Donaldam Trampam aizliegts vājināt šīs sankcijas bez Kongresa apstiprinājuma.

«Esmu priecīgs, ka varu paziņot - mēs esam panākuši vienošanos, kas ļaus mums nosūtīt sankciju likumu uz prezidenta galdu,» trešdien vakarā izplatītajā paziņojumā apliecināja senators republikānis Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Bobs Korkers.

Senāts varētu apstiprināt Krievijai un Irānai noteiktās sankcijas, ko tas sākotnēji pieņēma jūnija vidū, kā arī sankcijas Ziemeļkorejai, ko izstrādājusi Pārstāvju palāta un kas tika iekļautas ar pārliecinošu balsu vairākumu Pārstāvju palātā trešdien atbalstītajā likumprojektā, sacīja senators.

Kamēr vēl nebija panākta pēdējā vienošanās, daži senatori iebilda pret Ziemeļkorejai noteiktajām sankcijām, un varēja notikt, ka sankciju likumprojekts, kas jau ir aizkavēts kopš jūnija vidus, tiek atlikts uz septembri.

Ja likumprojekts, kā sagaidāms, tiks pieņemts, to nodos prezidentam, kurš tad likumu vai nu parakstīs, vai arī uzliks tam veto.

Tomēr tiek prognozēts, ka likumprojekts saņems tik lielu atbalstu, ka Trampa iespējamo veto izdosies pārbalsot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu