Bijušais stratēģis atklāj, kas ir Trampa lielākā kļūda

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Baltā nama galvenais stratēģis Stīvs Banons intervijā atklājis, ka, viņaprāt, lielākā kļūda Donalda Trampa prezidenta karjerā esot bijusi Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) vadītāja Džeimsa Komija atbrīvošana no amata. Tas izraisīja politisku skandālu un noveda pie īpašā sūtņa Roberta Millera vadītās izmeklēšanas, kurā tiek pētīta Krievijas iejaukšanās 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, raksta CNN.

Banons intervijā raidījumam «60 Minutes» to nodēvēja par vienu no briesmīgākajām kļūdām «mūsdienu politikas vēsturē».

«Manuprāt, nav šaubu, ka tad, ja Džeimsu Komiju neatlaistu, mums nebūtu īpašās padomes. Mums nebūtu Millera izmeklēšanas. Mums nebūtu Millera izmeklēšanas un plašuma, ko Millera kungs acīmredzami grib,» sacīja Banons. Medijos parādījusies jautājumi, vai tas nozīmē, ka izmeklēšanas rezultāti varētu kaitēt Trampa politiskajai karjerai.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa pirmdien sacīja, ka prezidents un Baltais nams joprojām esot apmierināti ar lēmumu atlaist FIB direktoru.

«Dažu dienu laikā pierādījās, ka prezidents rīkojās pareizi, atlaižot direktoru Komiju,» norāda Sandersa, sakot, ka Komijs esot sniedzis «nepatiesu liecību» un nopludinājis «privileģētu informāciju žurnālistiem».

Intervijā Banons nosauca Millera izmeklēšanas komisiju par «farsu» un nopēla republikāņu partiju.

Tramps iecēla Banonu par savu vecāko stratēģi, lai gan viņa kvalifikācija šim amatam bija apšaubāma. Banons vairākus gadus vadījis labējās ievirzes interneta mediju «Breitbart News».

Augustā Banons paziņoja par aiziešanu no amata Baltajā namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu