Uz divām dienām Abu Dabī iestrēgst vairāki «airBaltic» pasažieri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lidsabiedrība airBaltic apstiprina, ka 2. decembrī tehnisku iemeslu dēļ lidojums BT798 no Abū Dabī uz Rīgu tika atcelts. Vairāki pasažieri Rīgā izlidoja vien pēc divām dienām - 4.decembrī. airBaltic atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām un izmaiņām ceļojumu plānos.

2. decembrī izlidošana bija paredzēta pulksten 09:45 pēc Abū Dabī laika. Lidojumam bija reģistrēti 79 pasažieri. Konstatējot tehniskas nianses lidmašīnai, pasažieriem pulksten 10:07 tika izsūtīta īsziņa par reisa kavēšanos, bet jau 10:40 pasažieri saņēma informāciju, ka reiss tiek atcelts. Pasažieri tika aicināti sazināties ar klientu apkalpošanas centru par lidojumu alternatīvām.

Atceltu lidojumu gadījumā airBaltic prioritāte ir pēc iespējas ātrāk apzināt pasažierus un nogādāt iecerētajā galamērķī. Apzinot alternatīvas, pasažieriem tika piedāvāts lidot uzreiz nākamajā dienā, nakti pavadot lidsabiedrības apmaksātā viesnīcā. Pasažieriem, kuri paši izvēlējās lidot vēlāk, tika nodrošināta vieta tiešajā reisā Abū Dabī – Rīga 4. decembra rītā. Tāpat pasažieriem viesnīcā tika nodrošinātas pusdienas, vakariņas un nākamajā rītā brokastis, TVNET skaidroja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Jāņem vērā, ka apkalpošanas laiku lidostā ietekmēja dokumentācijas (atļauju) kārtošana robežkontrolē. Pasažieri, kuri jau bija izgājuši imigrāciju, nevar atkārtoti atgriezties valstī bez speciālas atļaujas. Līdz ar to bija nepieciešams iesniegt oficiālu vēstuli arābu valodā ar lūgumu atcelt imigrācijas zīmogus un ļaut pasažieriem atgriezties Apvienotajos Arābu Emirātos. Konkrētā atļauja tika saņemta ap pulksten 13:30 pēc vietējā laika.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam airBaltic piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu