Izraēla izšāvusi raķetes uz Sīrijas armijas objektu netālu no Damaskas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēla pirmdienas vakarā izšāvusi raķetes uz vienu no Sīrijas armijas objektiem, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Damaskas, paziņojis avots Sīrijas armijā un Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

SOHR ziņo, ka raķetes izšautas no kara lidmašīnām, kas, visticamāk, piederējušas Izraēlai. Raķetes izšautas uz Sīrijas armijas objektu, kurā atrodas arī zinātniskās izpētes centrs.

Savukārt kāds avots Sīrijas armijā apgalvojis, ka Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēma pārtvērusi trīs no izšautajām raķetēm.

Izraēla šo gadījumu nav komentējusi. Tā reti komentē uzlidojumus, ko veic Sīrijā.

Izraēla ir atzinusi, ka vairākkārt ir raidījusi savas raķetes un veikusi uzlidojumus mērķiem Sīrijā, kopš tajā 2011.gadā sākās pilsoņu karš. Izraēla centusies nepieļaut ieroču piegādes Libānas šiītu bruņotajam grupējumam «Hizbollah», ar kuru tā 2006.gadā iesaistījās karadarbībā.

Izraēla apšaudījusi arī Sīrijas valdības pozīcijas, reaģējot uz uguni, kas nākusi no Sīrijas teritorijas.

Izraēla un Sīrija joprojām oficiāli atrodas karastāvoklī, lai arī situācija gar pamiera līniju Golānas augstienēs lielākoties bija mierīga līdz pat brīdim, kad Sīrijā 2011.gadā sākās pilsoņu karš.

Izraēla 1967.gada Tuvo Austrumu karā Sīrijas Golānas augstienēs okupēja 1200 kvadrātkilometru lielu teritoriju un vēlāk to anektēja. Starptautiskā sabiedrība šo aneksiju nav atzinusi.

Irāna un «Hizbollah» Sīrijas karā atbalsta Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

Izraēla bažījas, ka Irāna mēģina atvērt jaunu fronti pret Izraēlu uz Sīrijas un Izraēlas robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu