Dienvidkorejas tiesa izdevusi orderi eksprezidenta Li Mjunbaka aizturēšanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kim Hong-Ji / REUTERS

Dienvidkorejas tiesa izdevusi orderi bijušā prezidenta Li Mjunbaka aizturēšanai uz aizdomu pamata par korupciju, izvairīšanos no nodokļiem un citiem noziegumiem, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra «Yonhap».

76 gadus vecais Li tiks nogādāts Seulas austrumu aizturēšanas centrā.

«Yonhap» vēsta, ka eksprezidentam draud apsūdzības vismaz 12 punktos, tostarp par varas ļaunprātīgu izmantošanu, uzticības laušanu, nelegālu prezidentūras dokumentu glabāšanu un vēlēšanu likuma pārkāpšanu.

Li, kurš prezidenta amatu ieņēma no 2008.gada līdz 2013.gadam, tiek turēts aizdomās par naudas pieņemšanu no slepenā dienesta, uzņēmumiem un citām organizācijām. Izmeklētāji uzskata, ka Li kukuļos saņēmis aptuveni 11 miljardus vonu (aptuveni 8,3 miljonus eiro).

Ja viņš tiks atzīts par vainīgu visās apsūdzībās, viņam var tikt piemērots līdz 45 gadiem ilgs cietumsods, ziņo «Yonhap».

Li pēctece prezidenta amatā Paka Gunhje pērn tika atcelta no amata plaša korupcijas skandāla dēļ. Spriedums viņas prāvā par korupciju un varas ļaunprātīgu izmantošanu ir gaidāms aprīlī, un prokuratūra ir pieprasījusi 30 gadu cietumsodu.

Li priekštecis prezidenta amatā Ro Muhjuns 2009.gadā izdarīja pašnāvību, nolecot no klints, pēc nopratināšanas par apsūdzībām korupcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu