Krimas atgriešanās Ukrainas sastāvā var notikt pēc «Baltijas scenārija»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas okupētās un anektētās Krimas atgriešanās Ukrainas sastāvā nav izslēdzama, un tā varētu notikt līdzīgi Baltijas valstīm, kas pēc Padomju Savienības sabrukuma atguva neatkarību, uzskata ASV Valsts departamenta īpašais pārstāvis Ukrainas jautājumos Kurts Vokers.

Kā Vašingtonas Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra rīkotā diskusijā izteicās Vokers, Krievija ar laiku varētu nonākt pie tā, ka Krima tiek atdota atpakaļ Ukrainai, vēsta Krievijas medijs RBK.

Viņš arī atbildēja uz jautājumu, vai sankcijas Krievijai par Krimas aneksiju būs spēkā, līdz Krima tiks atdota Ukrainai.

«Tā tas ir domāts. Mēs vienmēr [šajā jautājumā] teiksim ko vienu, viņi [Krievija] – kaut ko citu. Mēs redzēsim, kas notiks pēc kāda laika. Padomju Savienība vairāk nekā 40 gadus bija okupējusi Baltijas valstis, bet beigu beigās tas mainījās,» norādīja Vokers.

Viņš uzskata, ka Krimas jautājums ir tikpat apjomīgi sarežģīts jautājums.

Kopš Krimas aneksijas Krievija stingri pieturas pie viedokļa, ka atgriešanās pie iepriekšējās lietu kartības nav iespējama nekādos apstākļos.

«Kas, jūs jukuši esat? Nav tādu apstākļu un tādu nekad nebūs,» šā gada martā, komentējot iespējamo Krimas atdošanu Ukrainai, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu