Vecrīgā par huligānismu aizturēts režisors un operas soliste (522)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šorīt plkst. 5.45 Vecrīgā, Kalēju ielā par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā un huligāniskām darbībām aizturēts režisors Viesturs Kairišs un operas soliste Asmika Grigorjana, TVNET informēja pašvaldības policijā.

Papildināts ar Kairiša komentāru

Kā norāda pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane,  policijas darbinieku sarunā ar Kairišu, kurš sabiedriskā vietā atradās cieņu aizskarošā reibuma stāvoklī, agresīvi iejaucās Grigorjana. Uz vairākkārtējiem policijas aizrādījumiem netraucēt sieviete nereaģēja, lietoja necenzētus izteicienus un fiziski aizskāra policijas darbiniekus, par ko tika aizturēta.

Abi aizturētie nogādāti policijas iecirknī lietvedības nodrošināšanai. Sievietei uz iecirkni sakarā ar sūdzībām par veselības pasliktināšanos izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

 Alkohola tests sievietes izelpā uzrādīja 1,96 promiles alkohola. Kairišs no alkohola testa veikšanas uz vietas atteicās, tādēļ reibuma pakāpes noteikšanai nogādāts medicīnas iestādē. Viņam veiktās ekspertīzes rezultāti gaidāmi pēcpusdienā.

Grigorjanai sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, savukārt Kairišs saukts pie atbildības par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī.

Pats Kairišs intervijā Latvijas radio stāsta, ka šorīt ap plkst. 5 ar sievu un operas solisti Vecrīgā meklējuši taksometru, lai nokļūtu mājās. Viņš atzīst, ka alkoholu bija lietojis, taču nekādus huligānismus,  pirms policija viņu aizturējusi, neesot veicis.

Ieraugot pašvaldības policiju, kāds no kompānijas pajokojis, ka taksometrs jau piebraucis. Pēc tam notikusi vārdu pārmaiņa ar policistiem un izcēlies konflikts. Kāds policists viņiem piesējies un paziņojis, ka Kairišam no mutes nākot alkohola smaka. Kad režisora kompānija sākusi smieties par šo apgalvojumu, policija režisoru aizturējusi. Kad viņam palīgā metusies operas soliste,  policisti sievieti nogrūduši zemē un viņai uzlikti rokudzelži.

Kairišs atzīst, ka tādu pazemojumu, kas bija jāpārdzīvo gan uz ielas, gan vēlāk iecirknī, viņš neesot savā dzīvē izjutis.

Komentāri (522)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu