Pēc vērienīgas pakaļdzīšanās un šaušanas aiztur auto zagli (84)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar, 20. jūnijā, Rīgā ap pusdienlaiku Valsts policija (VP) aizturēja divus vīriešus aizdomās par automašīnas VW Touareg zādzību. Viens no vīriešiem centās aizbēgt un, lai bēgošo vīrieti izdotos noķert, policistiem nācās pielietot šaujamieroci, TVNET informēja policijā.

Kā TVNET pastāstīja VP pārstāvis Toms Sadovskis, vakar  ap pusdienlaiku uz policiju piezvanīja kāds iedzīvotājs, lai ziņotu par diviem agresīvi noskaņotiem vīriešiem, kuri ir manāmā alkohola reibumā un sēž pie kādas automašīnas stūres. Pa telefonu tika nosaukts arī auto reģistrācijas numurs un atrašanās vieta. Pārbaudot datus, policisti konstatēja, ka auto tās pašas dienas naktī nozagts no kādas privātmājas Jūrmalā. Uz notikuma vietu izbrauca divas ceļu policijas ekipāžas.

Brīdī, kad policisti ieradās, aizdomās turamais sēdēja pie automašīnas stūres, bet viņa draugs stāvēja pie auto atvērtajām durvīm. Aizdomās turamais, ieraugot policiju, metās bēgt un, braucot atpakaļgaitā, ietriecās ceļu policijas automašīnā un ar atvērtajām durvīm notrieca savu draugu.

Zagli ķer 8 ekipāžas

Policisti aizturēja palikušo vīrieti un uzsāka pakaļdzīšanos, lai noķertu otru vīrieti. Pakaļdzīšanās laikā Ceļu policijas ekipāžām pievienojās vēl trīs Ceļu policijas ekipāžas un trīs tuvākās patruļpolicijas ekipāžas. Pēc aptuveni 20 minūšu pakaļdzīšanās zagtās automašīnas vadītājs apturēja automobili Purva ielā un turpināja bēgšanu skriešus. Bēgošais vīrietis nepakļāvās un ignorēja policijas prasības, tāpēc tika pieņemts lēmums lietot šaujamieroci. Bēgošais vīrietis tika ievainots kājā un aizturēts.

 Aizturētais tika nogādāts slimnīcā. Būtiski miesas bojājumi viņam netika konstatēti un aizdomās turamais nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Policijā noskaidrots, ka 1974. gadā dzimušais vīrietis agrāk tiesāts par laupīšanu un 2003. gadā viņam tika atsavināta auto vadītāja apliecība par braukšanu dzērumā, par šo pārkāpumu bija vēl neizciests sods – policijas uzraudzība. Savukārt otrs aizturētais dzimis 1978. gadā un agrāk nav nonācis policijas redzeslokā.

Šobrīd uzsākts kriminālprocess par automašīnas zādzību no privātmājas pēc Krimināllikuma 175. panta 4. daļas un četras administratīvās lietvedības: par bēgšanu no policijas, negadījuma izraisīšanu, negadījuma vietas atstāšanu un braukšanu bez vadītāja apliecības.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu