Valmieras rūpnīcā zem preses saspiests jaunais strādnieks (69)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kāds jauns vīrietis savā pirmajā darba dienā olu paliktņu ražošanas rūpnīcā Valmierā esot pakļuvis zem preses. Cietušais līdz šim atradies komas stāvoklī Vidzemes slimnīcā, taču šobrīd jau esot nācis pie samaņas un viņu rītdien paredzēts transportēt uz Rīgu, tā šovakar ziņo raidījums Degpunktā, kuru šodien par šo nelaimes gadījumu esot informējusi kāda sieviete no Valmieras, baidīdamās, ka kāds it kā esot ieinteresēts šo nelaimes gadījumu darbavietā noslēpt.

Kāda sieviete no Valmieras par traģēdiju rūpnīcā informējusi raidījumu Degpunktā, jo cietušā jaunā vīrieša māte šobrīd atrodoties Anglijā un tāpēc neesot neviena, kas par šo nelaimes gadījumu darbavietā informētu attiecīgās valsts iestādes.

Slimnīcā sniedz skopu informāciju par cietušo

Tikmēr Degpunktā Vidzemes slimnīcā noskaidroja, ka smagi cietušo rūpnīcas darbinieku esot paredzēts šo trešdien, 27.oktobrī, no slimnīcas reanimācijas nodaļas transportēt uz Rīgu. Slimnīcā žurnālistam vairs netika sniegta detalizētāka informācija par cietušā veselības stāvokli un gūtajām traumām darbavietā. Vien esot zināms, ka jaunietim esot traumētas rokas un galva un esot gūti arī stipri apdegumi.

Savukārt Valmieras olu paliktņu ražošanas rūpnīcā esot atteikušies Degpunktam komentēt notikušo negadījumu līdz pat izmeklēšanas beigām. Šobrīd zināms, ka Valsts Darba inspekcija (VDI) esot sākusi šā negadījuma apstākļu pārbaudi rūpnīcā, un par notikušo inspekcija esot saņēmusi informāciju no rūpnīcas jau nākamajā dienā pēc nelaimes.

Jaunais darbinieks pakļūst zem preses pirmajā dienā

Degpunktā, atsaucoties uz Valmieras VDI nodaļas vadītāja Pētera Ravas informāciju, ziņo ka šis smagi cietušais vīrietis esot noslēdzis darba līgumu 18.oktobrī šajā rūpnīcā un esot ticis instruēts darba drošības jautājumos. Rava sacījis, ka jaunais darbinieks esot darbu sācis 19.oktobrī, savukārt negadījums noticis tieši šajā pašā pirmajā dienā „30 minūtes pirms darba laika beigām”.

Pēc VDI domām, šīs rūpnīcas robots ar presēm esot uzskatāms par bīstamu iekārtu un pirmajā darba dienā jaunais darbinieks esot drīkstējis pie tā strādāt tikai pieredzējuša kolēģa uzraudzībā. Taču tur neviena neesot bijis. Acīmredzot esot kas atgadījies, viņš devies defektu likvidēt un robots no muguras viņu uzgrūdis presei, tā informē Degpunktā.

Policija Degpunktā informējusi, ka esot sākts kriminālprocess par dzīvībai bīstamu ievainojumu nodarīšanu, un viss tālākais šajā negadījuma lietā būšot atkarīgs no VDI atzinuma.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu