Policija aiztur automašīnu zagļu grupējumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada marta beigās Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki aizturēja organizētu noziedzīgu grupu, kas nodarbojās ar automašīnu zādzībām Rīgas reģionā. Ir aizdomas par vairākiem zādzību gadījumiem.

Kā TVNET pastāstīja VP pārstāvis Toms Sadovskis, policijas darbinieki, izmeklējot automašīnu zādzību gadījumus, noskaidroja, ka 25. marta naktī Rīgā, vienā no Graudu ielas dzīvojamo māju pagalmiem organizētas noziedzīgas grupas dalībnieki nozaga automašīnu Toyota Avensis. Tajā pašā naktī kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Rīgas Ceļu policijas darbiniekiem sāka zagļu meklēšanu un pēc pakaļdzīšanās aizturēja iespējamos zagļus, kuri pa Bauskas šoseju devās Lietuvas virzienā.

Foto: Valsts policija

Toyota markas automašīnā atradās divi vīrieši – 1988. un 1986. gadā dzimuši. Abi pirms vairākiem gadiem notiesāti par analoģiska nozieguma izdarīšanu. Policistiem ir aizdomas, ka aizturētie varētu būt saistīti arī ar citām automašīnu zādzībām un ka šā grupējuma dalībnieku skaits varētu būt lielāks. Tomēr pagaidām zināmi ir trīs organizētās noziedznieku grupas dalībnieki – divi iepriekš minētie un kāds agrāk netiesāts vīrietis, kuru policisti aizturēja marta sākumā aizdomās par automašīnas Toyota Rav4 zādzības mēģinājumu. Visiem grupējuma dalībniekiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pie viena aizdomās turētā policisti atrada aparatūru, kas paredzēta Japānā ražotu automašīnu zagšanai, un policistiem ir pamats domāt, ka zagtās automašīnas noziedznieki realizējuši Lietuvas Republikas teritorijā.

Pašlaik turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu visus grupējuma dalībniekus, kā arī visus automašīnu zādzību gadījumus.

Foto: Valsts policija
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu