Dzīvokļa izkrāpēji iespundē upuri kartona kastē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda vecāka gadagājuma sieviete, iepazīstoties un uzticoties privātā sociālā fonda „Jūsu nākotne” darbiniecei, zaudējusi savu dzīvokli ar visu iedzīvi. Dokumentu parakstīšana notikusi visai mīklainos apstākļos, pēc kā viņa attapusies sēžam lielā kartona kastē. Cietusī no tās bija izkļuvusi saviem spēkiem un vērsusies pēc palīdzības policijā, tā ceturtdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Radiniece pazūd bez vēsts

Cietušās Silvijas radiniece Stasija „Tautas balsij” pastāstīja, ka viņas brāļameita piedzīvojusi īstu traģēdiju. Viņa esot devusies Silviju apciemot uz Rīgas mikrorajonu Ziepniekkalnā, taču tur konstatējusi, ka radiniece pazudusi bez vēsts.

„Pateica, ka viņa mirusi. Nu, kā mirusi? Viņa taču ar visām mantām izvesta dzīva! Kur viņa ir? Teica, ka Daugavpils ielā 10 - uz turieni viņa aizvesta. Aizbraucu turp, bet izrādās, tur viņa bijusi tikai diennakti un atkal aizvesta prom,” stāstīja Stasija.

Uz mājām atnāk sociālā darbiniece

Kā noskaidroja „Tautas balss”, Silvija pirms dramatiskajiem notikumiem esot iepazinusies ar kādu sievieti, kura viņu apciemojusi mājās.

Gados jaunā sieviete sevi dēvējusi par Natāliju Reini no privātā sociālā fonda „Jūsu nākotne”.

Pēc šīs tikšanās Silvija bija pazudusi bez vēsts. Uzziņu dienesta informācija liecina, ka šis fonds atrodas Rīgā, Sila ielā 16, 22. kabinetā. Aizbraucot uz biroju, „Tautas balss” pārliecinājās, ka tur nav ne vēsts ne no fonda, ne Natālijas. Telpā sēdēja kāda pensionāre, kura teicās neko nezinām.

Pētot mīklaino Silvijas pazušanas gadījumu, raidījums uzzināja, ka, iespējams, Silvija aizvesta uz Daugavpils ielu Rīgā. Taču arī tur par meklēto personu kaimiņi neko nezināja. Vienīgi mājas īpašniece atzina, ka patiesi meklētā kundze tur bijusi uz brīdi.

Uz Daugavpils ielu Silviju esot atvedusi kāda māklere, kura mājas īpašnieci iztaujājusi par dzīvokļa īrēšanu. Pēc vienas nakts Silvija atkal pazudusi, dzīvoklis nedēļu stāvējis atvērts, līdz policija teikusi, ka sieviete ir mirusi, stāstīja mājas īpašniece.

Apdullumā paraksta dokumentus

Tomēr „Tautas balsij” izdevās noskaidrot Silvijas atrašanās vietu un mīklainos pazušanas apstākļus.

Policijā atzina, ka sieviete ievietota psihiatriskajā slimnīcā.

Silvija intervijā atklāja, ka sociālā darbiniece bija ieradusies pie viņas mājās un solījusi palīdzēt viņai pārdot dzīvokli, kurā viņa dzīvojusi viena pati. Pēc tam abas bijušas kafejnīcā, nedaudz lietojušas alkoholu un braukušas apkopt kapus. Sociālā darbiniece bija izteikusi vēlmi palīdzēt kapos.

Taču tieši pēc kafejnīcas apmeklējuma Silvija vairs neesot jutusies "savā ādā", viņas prāts burtiski atslēdzies un neesot pat bijis spēka domāt. „Viņa mani aizveda uz ofisu, tad es parakstīju dokumentus. Nezinu, kāpēc... Solīja dzīvokli,” atzina Silvija.

Atjēdzas kartona kastē

Savukārt mīklaino pazušanu pati cietusī atminas ar grūtībām. Kā viņa pati atceras, mājās Ziepniekkalnā viņu atpakaļ nogādājuši policijas darbinieki.

„Atjēdzos, sēdēju kaut kādā kastē. Lielā kastē... tumšs bija. Bija pazudusi soma ar visiem dokumentiem,”

atceras Silvija.

Viņa saviem spējiem izrāpusies no kastes un meklējusi policijas palīdzību. Atgriežoties mājās, Silvija atklāja, ka no viņas dzīvokļa pazudusi pilnīgi visa iedzīve. Notikušais Silviju tā šokējis, ka viņa šoka un depresijas stāvoklī tika nogādāta pie mediķiem, vēstīja raidījums.

Patlaban Silvijas dzīvokli Valdeķu ielā apzīmogojusi policija, kas sākusi lietas izmeklēšanu un dzīvokļa izmānīšanā vainīgo personu meklēšanu.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu