Pēc pakaļdzīšanās autovadītājs mirst ceļā uz iecirkni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz 5.septembri pa ceļam uz policijas dežūrvietu Aizputē miris kāds autovadītājs, kuru ceļu policijas darbinieki pēc pakaļdzīšanās bija aizturējuši par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Pagājušajā naktī, veicot patrulēšanu, policijas darbinieki pievērsuši uzmanību automašīnai «VW Transporter», kas, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus, braukusi pa pretējo braukšanas joslu. Uz policijas aicinājumu apstāties automašīnas vadītājs nav reaģējis, bet sācis bēgt no policijas patruļas. Pēc brīža automašīna iebraukusi kādas mājas pagalmā Jaunā ielā, Aizputē. Policija tai sekojusi un redzējusi, kā automašīnas vadītājs steigā izkāpj no auto un cenšas samainīties ar blakussēdētāju.

Arī šajā situācijā vadītājs nav pakļāvies policistu likumīgajām prasībām un fiziski pretojies aizturēšanai. Policijas darbiniekiem nācies pielietot fizisku spēku, lai uzliktu viņam rokudzelžus, aizturētu un nogādātu policijas dežūrvietā Aizputē. Pa ceļam konstatēts, ka vīrietim radušās veselības problēmas, tādēļ nekavējoties tika izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Mediķi cīnījušies par vīrieša dzīvību, bet viņu glābt nav izdevies.

Noskaidrojot mirušā ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēja personību, izrādījies, ka 1965.gadā dzimušais vīrietis ir policijai zināms un bijis iepriekš tiesāts. Visticamāk, viņš pie automašīnas stūres bija sēdies alkohola reibumā.

Lai izvērtētu visus notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess. Izmeklēšanu veiks VP Iekšējās drošības birojs. Lai noskaidrotu vīrieša nāves iemeslu, nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu