Lidmašīna piezemējas uz aizsalušās Daugavas; ielūst divi cilvēki (68)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekus šopēcpusdien kārtējo reizi pārsteigusi ļaužu pārgalvība. Par spīti diviem gandrīz vienlaicīgi notikušiem ielūšanas gadījumiem pa aizsalušo Daugavu pie Ķengaraga staigājuši aptuveni 100 cilvēku, bez tam uz ledus piezemējusies arī neliela lidmašīna.

Kā informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele, šodien ap plkst.13 tika saņemts izsaukums uz Kvadrāta ielas galu Rīgā. Zvanītājs ziņoja, ka Daugavas ledū ir ielūzusi sieviete. Kad pēc dažām minūtēm notikuma vietā ieradās VUGD darbinieki, apkārt esošie cilvēki viņiem pastāstīja, ka ielūzusī sieviete pati saviem spēkiem tikusi atpakaļ uz ledus un aizgājusi tālāk. Uz glābēju aicinājumu apstāties un ļaut apskatīt sevi mediķiem sieviete nereaģēja, bet turpināja ceļu pa aizsalušo Daugavu.

Pēc neilga brīža VUGD darbinieku acu priekšā līdz jostas vietai ledū ielūza vēl viens cilvēks, kurš tika izvilkts no ūdens. Arī viņš nevēlējās ļaut mediķiem sevi apskatīt, bet aizgāja mājās.

«Turpmākie notikumi parādīja, ka cilvēku pārdrošībai nav robežu,» atzina Šembele.

Proti, neilgi pēc vīrieša izglābšanas uz Daugavas ledus pēkšņi nosēdās maza divvietīga lidmašīna.

Glābēji veica pārrunas ar lidmašīnas pilotu par šādas rīcības bīstamību. Pēc tam lidmašīna pacēlās gaisā un aizlidoja.

100 cilvēki uz ledus

Apskatot notikuma vietu, glābēji uz ledus redzēja aptuveni 100 cilvēkus, viņu vidū arī divus skolēnus. «Šokējošākais bija tas, ka lielākā daļa no šiem cilvēkiem pa ledu vienkārši pastaigājās, bet zemledus makšķernieku bija pavisam nedaudz. Vairāki cilvēki pa Daugavas ledu arī slēpoja,» pastāstīja Šembele.

VUGD brīdina, ka ūdens līmeņa svārstību dēļ apmēram piecus metrus no Daugavas krasta vietām ir izveidojušies ledus izskalojumi un pārrāvumi, tāpēc, ja cilvēks vienā vietā uz aizsalušās upes ir nokļuvis pa biezu ledus kārtu, jau pāris metrus tālāk, vēloties nokļūt krastā, viņš var nepamanīt, ka ledus ir ļoti plāns, pārklāts ar sniega segu.

Veicot pārrunas, aptuveni 60 pa aizsalušo upi staigājošos cilvēkus glābēji šopēcpusdien aizveda līdz krastam, tomēr liela daļa no viņiem neslēpa vēlmi atgriezties uz Daugavas ledus un, visticamāk, pēc glābēju aizbraukšanas to arī izdarīja.

VUGD kārtējo reizi atgādina, ka, neraugoties uz pēdējo dienu lielo salu, ledus kārta uz ūdenstilpēm vietām ir plāna, tāpēc atrašanās uz tās var būt bīstama cilvēka veselībai un dzīvībai. Ja tomēr cilvēks ir ielūzis ledū, apkārtējiem nekavējoties jāizsauc glābšanas dienests, zvanot uz tālruni 112.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu