Uzmaniet bērnus! Pārdaugavas pedofils uzbrucis vēl divām meitenēm (18)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas meklētais jaunietis ir pastrādājis vēl vienu smagu dzimumnoziegumu pret divām mazgadīgām meitenēm Rīgā, Imantas mikrorajonā, līdz ar to kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri. Policija brīdina vecākus, lai skolēnu brīvlaikā savām atvasēm pievērš divkāršu uzmanību.

Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības. Policija noziedznieka meklēšanā iesaistījusi ļoti lielus spēkus. Saistībā ar šiem noziegumiem

tiek pārbaudīti 63 cilvēki.

Tāpat policija izņēmusi daudz pierādījumu, un pastāv liela varbūtība, ka tiks iegūts uzbrucēja DNS.

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis. Tāpat likumsargi izstrādājuši uzbrucēja psiholoģisko portretu. Speciālisti sliecas domāt, ka vīrietis ir ļoti noslēgts vienpatis..

Līdz šim visi šā dzimumnoziedznieka upuri ir bijuši meitenes vecumā no 8 līdz 9 gadiem, kuru dzīvesvieta ir

Rīgā, Imantā, Dammes vai Zentenes ielā.

Policija neizslēdz iespēju, ka arī pats uzbrucējs dzīvo vai kādreiz ir dzīvojis Imantā.

Tāpat netiek izslēgta iespēja, ka varmākam varētu būt garīgā atpalicība, un ka viņš pats bērnībā varētu būt cietis no līdzīgiem uzbrukumiem. Šā iemesla dēļ policija pašlaik pārbauda cilvēkus, kas kļuvuši par dzimumnozieguma upuriem pirms pieciem un vairāk gadiem.

Meklētā noziedznieka fotorobots
Meklētā noziedznieka fotorobots Foto: Valsts policija
Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes.

Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Uzbrukumos cietušajām meitenēm nav bijušas nekādas kopīgas īpašības, piemēram, līdzīga matu krāsa vai apģērbs. Vienīgais kopīgais aspekts ir viņu vecums.

Policija brīdina vecākus, lai skolēnu brīvlaikā savām atvasēm pievērš divkāršu uzmanību.

Policija par šo noziedznieku pirmo reizi publiski paziņoja 7.martā. Toreiz izplatīja dzimumnoziedznieka fotorobotu, un pāris dienu laikā likumsargi saņēma zvanus no desmitiem iedzīvotāju, kuri snieguši likumsargiem informāciju.

Noziedznieka apraksts

Policija pieļauj, ka vīrietis ir 165 līdz 170 centimetrus garš. Viņam ir tumši, īsi mati, biezas, tumšas uzacis, šaura piere, pumpaina seja ar rētām, bet uz rokām dzimumzīmes.

Iespējamais apģērbs - balts krekls ar zilām svītrām, brūnas bikses, balti sporta apavi ar sarkaniem uzrakstiem sānos. Vīrietis nēsājis uz rokas uzsietu striķīti un kaklā ķēdīti ar krustiņu.

Policija uzsver, ka patlaban īpaši tiek strādāts ar noziedznieka psiholoģisko portretu. Visticamāk, varmāka esot izteikts vienpatis, kuram nav draugu vai to ir maz. Ļoti iespējams, ka skolas laikā viņam nav veicies ar mācībām, pastāv iespēja, ka viņš ir bijis atstāts uz otro gadu. Policijas eksperti arī uzskata, ka noziedznieks neseko līdzi ziņām, tāpēc izplatītā informācija nevarētu traucēt izmeklēšanai, jo, visticamāk, varmāka nepieņemtu lēmumu slēpties.

Personas, kas redzējušas šo vīrieti vai zina viņa iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt pa tālruņa numuru 110 vai 67 086 546.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu