Penkules pagastā par nežēlīgu slepkavību apcietinātas divas personas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomās par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu 1938.gadā dzimušam vīrietim, kā rezultātā iestājās nāve, Valsts policija Penkules pagastā aizturējusi četras personas, no kurām divām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, «Tvnet» informēja VP pārstāve Ieva Sietniece.

Vīrietis šā gada 21.augustā tika atrasts miris Dobeles novadā, Penkules pagastā, Auces upes krastā. Pats noziegums noticis pirms pāris dienām 19.augustā. Jau vairākas dienas mirušā vīrieša kaimiņiene nebija viņu manījusi, tāpēc sākusi uztraukties un ar savu suni gājusi vīrieti meklēt. Viņa kaimiņu atradusi mirušu Auces krastā, zem zariem. Policija norāda, ka līķis bija arī apdedzis.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka noziegums izdarīts, jo izcēlies konflikts. Smagi miesas bojājumi nodarīti vīrietim mājas pagalmā, bet, lai slēptu pēdas, līķis aiznests uz upes krastu, kur apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts.

Saņemot informāciju, ka noticis noziedzīgs nodarījums, policijas darbinieki nekavējoties aizturēja četras personas – trīs vīriešus un vienu sievieti. Diviem 1993.gadā un 1951.gadā dzimušiem vīriešiem piemērots apcietinājums. Vecākais vīrietis jau agrāk tiesāts par līdzīga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Aizturētie ir no Penkules pagasta.

Sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājās nāve un ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Izmeklēšanas laikā tiks noskaidrots, vai personas nav iesaistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu