Alūksnē par robežas nelikumīgu šķērsošanu aiztur astoņus vjetnamiešus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Valsts robežsardze par robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturējusi astoņus Vjetnamas pilsoņus un divus viņu pārvietotājus - Igaunijas pilsoņus, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētesone.

Pagājušajā piektdienā robežsargi un Valsts policijas amatpersonas Alūksnē apturēja automašīnu «Volkswagen Transporter» un tajā speciāli ierīkotā slēpnī, dubultgrīdā, atrada divus vīriešus un vienu sievieti no Vjetnamas.

Savukārt pāris stundas vēlāk, piesaistot kinologu un helikopteru, mežā netālu no Pededzes upes aizturēti vēl pieci Vjetnamas pilsoņi, kuri kopā ar iepriekš aizturētajiem vjetnamiešiem bija nelikumīgi pārvietoti pāri Latvijas-Krievijas robežai.

Pret personu pārvietotājiem - 1976. un 1978.gadā dzimušajiem Igaunijas pilsoņiem - sākts kriminālprocess.

Pēdējo divu mēnešu laikā šī ir jau piektā reize, kad robežsargi konstatē Vjetnamas pilsoņu grupu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Kopumā šogad par nelikumīgu «zaļās» robežas šķērsošanu aizturēta jau 121 persona, no tām 84 ir Vjetnamas pilsoņi, bet pārējie ir Afganistānas, Irākas, Krievijas un citu valstu pilsoņi.

Savukārt par personu pārvietošanu robežsargi aizturējuši septiņus Latvijas valsts piederīgos, trīs Krievijas, trīs Kirgizstānas, divus Polijas un divus Igaunijas pilsoņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu