Cietumos pieaug nāves gadījumu skaits, kas saistīti ar slimībām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, pieaudzis nāves gadījumu skaits Latvijas cietumos, kas saistīti ar slimībām, liecina Tieslietu ministrijas Ieslodzījumu vietu pārvaldes apkopotā informācija, kas otrdien tika prezentēta Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē.

Kopā pērn slimību izraisītu nāves gadījumu skaits cietumos sasniedzis 23, kas ir vairāk kā dubultojies, salīdzinot ar 2013.gadu, kad cietumos slimību dēļ mira 10 cilvēki. 2012.gadā cietumos slimību dēļ miruši 19 cilvēki.

Tāpat Latvijas cietumos pērn četri cilvēki miruši, izdarot pašnāvību. 2013.gadā cietumos bija trīs, bet 2012.gadā septiņi pašnāvību gadījumi.

Ieslodzījumu vietu pārvaldes statistika norāda, ka pēdējo divu gadu laikā cietumos nav reģistrēts neviens nāves gadījums no narkotisko vielu pārdozēšanas. 2012.gadā no narkotisko vielu pārdozēšanas miruši četri cilvēki.

Statistika, kas tika prezentēta deputātiem, arī norāda, ka kopumā ieslodzījuma vietās samazinās ar tuberkulozi slimo cilvēku skaits. Kopš 2012.gada ieslodzījumu vietās bija 116 reģistrēti saslimšanas gadījumi, bet 2014.gadā konstatēti 69 saslimšanas gadījumi.

Ar HIV inficētu cietumnieku skaits 2014.gadā bija 667, bet ar AIDS bija inficēti 220 ieslodzīto.

Kopā līdz 23.februārim cietumos atradās 4664 ieslodzītie, tostarp 1384 apcietinātie un 3281 notiesātie.

Statistika norāda, ka kopš 2009.gada ir ievērojami sarucis ieslodzīto skaits Latvijas cietumos. 2009.gadā cietumos atradās 7055 ieslodzīto, bet 2014.gadā ieslodzīto skaits samazinājies līdz 4745 personām.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure komisijas sēdē atzina, ka slimo ieslodzīto skaita samazinājums ir drīzāk skaidrojams ar kopējo iedzīvotāju skaita samazinājumu valstī, kas arī veicinājis ieslodzīto skaita sarukšanu. Tāpat viņa vērsa deputātu uzmanību uz grūtībām piesaistīt medicīnas personālu cietumu slimnīcā zemā atalgojuma dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu