Saeimas komisija vērtēs Krimināllikuma regulējumu par seksuālo vardarbību pret bērniem saistībā ar Liepājas tiesas spriedumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Juridiskās komisijas sēdē šodien plkst. 11 deputāti izvērtēs Krimināllikuma regulējumu attiecībā uz seksuālo vardarbību pret bērniem, kā arī likuma piemērošanas praksi un sodu politiku, informēja parlamenta Preses dienestā.

«Visu Latviju ir satricinājusi ziņa par gadījumu, kad par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo vainīgajiem piespriests piespiedu darbs. Likumdevējam ir jāreaģē un jautājums jāskata sistēmiski. Ir jāizvērtē ne vien Krimināllikuma un sodu politikas atbilstība nodarījumu smagumam, bet arī tiesību piemērotāju spēja likumu atbilstoši interpretēt un piemērot, lai tiktu sasniegts krimināltiesisko attiecību taisnīgs noregulējums,» norāda komisijas priekšsēdētāja biedre Inese Lībiņa-Egnere (V).

Sēde sasaukta šodien, arī tāpēc, ka pilnais spriedums lietā par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu meiteni Kurzemē pieejams kopš 20.jūlija.

Uz komisijas sēdi ir aicināti Tieslietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Augstākās tiesas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Valsts probācijas dienesta, Bāriņtiesu darbinieku asociācijas, kā arī Tiesībsarga biroja pārstāvji.

Komisijas sēde notiks Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Kā ziņots, Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

Savukārt Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors uzdevis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību un izvērtēt Liepājas prokuratūras prokurores rīcību šajā lietā. Arī Tieslietu ministrija pēc pilna sprieduma pieejamības solīja pārbaudīt šo situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu