Viltus dzīvokļu izīrētājs apkrāpj jauniešus! Šoreiz Saldū

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

TVNET lasītājs ziņo, ka uzķēries uz viltus dzīvokļu izīrētāja krāpnieciskām darbībām, izkrāpti 200 eiro. Saskatāmas saistības ar iepriekš ziņoto viltus dzīvokļu izīrētāju Tukumā. Sākta krimināllieta.

«Viss sākās ar to, ka ar draudzeni steidzami meklējām dzīvokli Saldū/Brocēnos. 21. novembrī pievienojām sludinājumu portālā ss.lv. Pēc divām dienām vakarpusē ap 21:00 piezvanīja persona un piedāvāja divistabu dzīvokli Saldū, Nākotnes ielā 4. Teica, ja mūs interesē piedāvājums, lai sūtām savu e-pastu. Tad atsūtīšot bildes no dzīvokļa. Saņēmām bildes un teicām, ka interesē. Dzīvoklis bija ar visām ērtībām par 100 eiro mēnesī, papildus pieprasīja 100 eiro kā drošības naudu. Nākamajā dienā piezvanījām, bet viņš pateica, lai pārskaitām naudu uz sievietes kontu. Sievieti saucot Sandra Žukovska. Viņš uzsvēra, ka pats nedzīvo Saldū, bet var atbraukt un dzīvokli izrādīt.

Sākumā bija jāpārskaita nauda, lai it kā sastādītu īres līgumu pie notāra, bet, kad saņemšot naudu, kā pierādījumu sola atsūtīt bankas izrakstu. No sākuma pārskatījām tikai 100 eiro, tad piezvanīja un pateica, ka vajagot otrus 100 par īri. Kad pārskaitījām arī otrus 100, tad piezvanīja un pateica, ka vakarā ap 16:00 iešot pie notāra un tad atsūtīs līgumu. Tā arī pēc tam vairāk nekādu ziņu nebija,» stāsta cietušais jaunietis.

Par minēto gadījumu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirknī ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas. Patlaban notiek izmeklēšana. Ja tiks atrasta saistība ar iepriekš vai citur sāktiem kriminālprocesiem, tad tiks risināts jautājums par to apvienošanu.

Šāda un līdzīga rakstura krāpšanas gadījumi reģistrēti arī citviet Kurzemē, policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neļaut sevi apkrāpt. Galvenais ieteikums potenciālajiem īrniekiem – nemaksāt, iekams nav parakstīts īres līgums! Godprātīgs dzīvokļa saimnieks neprasīs naudu, kamēr nebūs jūs klātienē iepazīstinājis ar telpām un kamēr nebūsiet kopīgi pārrunājuši visas sadarbības nianses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu