Turpmāk bērnus sociālās korekcijas iestādēs pēc tiesas lēmuma ievietos pašvaldība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Paredzēts, ka pašvaldības bērnus sociālās korekcijas izglītības iestādēs varēs ievietot, pamatojoties uz tiesas lēmumu, nevis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) norīkojumu, liecina Ministru kabinetā (MK) iesniegtais noteikumu projekts.

Noteikumu projektā norādīts, ka šobrīd MK noteikumi paredz, ka bērnu ievieto sociālās korekcijas iestādē, pamatojoties uz IZM norīkojumu. Likums nosaka, ka pašvaldība, saņemot tiesas lēmumu, sagatavo iesniegumu un citus vajadzīgos dokumentus IZM, kas to izskata un pieņem lēmumu, kurā sociālās korekcijas iestādē bērns tiks ievietots.

Šobrīd Latvijā darbojas tikai viena sociālās korekcijas izglītības iestāde - «Naukšēni», tāpēc nav pamatotas nepieciešamība IZM sagatavot norīkojumu, kas nosaka bērna ievietošanu konkrētā sociālās korekcijas izglītības iestādē, teikts projekta anotācijā. Pašvaldība bērna ievietošanu sociālās korekcijas izglītības iestādē varēs veikt, pamatojoties uz tiesas (tiesneša) lēmumu, nevis iesniedzot dokumentus Izglītības un zinātnes ministrijā un pēc tam saņemot norīkojumu bērna ievietošanai minētajā iestādē.

Noteikumu projekts paredz, ka saņemot tiesas nolēmumu par bērna ievietošanu sociālās korekcijas iestādē, pašvaldībai būs jānozīmē persona, kas pašvaldības vārdā nodrošinās minētā nolēmuma izpildi. Atbildīgajam būs desmit dienu laikā jānoorganizē bērna nogādāšana iestādē.

IZM paredz, ka noteikumu projekts vienkāršos kārtību par bērna ievietošanu sociālās korekcijas izglītības iestādē, samazinot iestādes personāla un pašvaldību darbu, kas saistīts ar bērnu tiesību aizsardzību saistīto jautājumu izpildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu