Kuldīgas dzīrēs reģistrē 29 kautiņus ar miesas bojājumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 14. līdz 17. jūlijam, Kuldīgā tika svinēti pilsētas svētki «Dzīres Kuldīgā». Svētku laikā visā pilsētā notika dažādi pasākumi, kuri tika plaši apmeklēti, TVNET pavēstīja Valsts policijas pārstāve Daiga Valdmane. Reģistrēti arī vairāki desmiti kautiņu.

alsts policija svētku laikā Kuldīgā strādāja pastiprinātā režīmā, kopumā sabiedriskās kārtības uzturēšanā iesaistot 72 policijas darbiniekus. Paralēli Valsts policijai dzīru laikā par kārtību un drošību pilsētā rūpējās Kuldīgas Pašvaldības policijas un pasākuma rīkotāju nolīgtās apsardzes firmas darbinieki. Svētkos līdzdarbojās arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes suns, kurš pasākuma laikā piedalījās narkotisko vielu meklēšanā. Šajā reizē nekādas aizdomīgas vielas gan atrastas netika.

Svētku dienās pilsētā kopā tika reģistrēti 29 gadījumi, kur konfliktu rezultātā personām nodarīti miesas bojājumi. Uzsākti vairāki administratīvās lietvedības procesi, kā arī divos gadījumos par miesas bojājumu nodarīšanu policija ir ierosinājusi kriminālprocesus. Par pārkāpumiem tika aizturētas 4 personas, no kurām 3 paturētas apcietinājumā.

Kā liecina Valsts policijas apkopotā informācija, konfliktsituācijās galvenokārt bijuši iesaistīt jauni cilvēki vecumā līdz 25 gadiem. Turklāt pamatā šīs personas bijušas krietnā alkohola reibumā.

Policijā reģistrēts gadījums, kad konflikts izcēlies arī starp tirgotājiem par tirdzniecības vietas nosacījumiem. Rezultātā konfliktā iesaistītās personas guvušas miesas bojājumus. Tāpat svētku laikā fiksēts gadījums, kad kautiņa pārtraukšanai un kārtības nodrošināšanai likumsargiem bija nepieciešams izmantot asaru gāzi. Konfliktsituācijas radušās arī vietās, kur gājēji neatļautās vietās izmantojoši ielu braucamās daļas kā ietves. Tas radījis grūtības arī likumsargiem, kuri operatīvi pa pilsētas ielām spēja pārvietoties vien ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāliem. Fiksētas arī vairākas situācijas, kad no vecākiem noklīduši mazgadīgi bērni. Par laimi visos gadījumos bērni drīz vien tika atrasti.

Svētku laikā 2 autovadītāji sodīti par braukšanu pie automašīnas stūres alkohola reibumā. 6 personas aizturētas par atrašanos sabiedriskā vietā ļoti stiprā alkohola reibumā.

Vasarā svētku pasākumi dažādās lielākās un mazākās pilsētās notiek katru nedēļas nogali. Valsts policija aicina cilvēkus svētkus svinēt apdomīgi, arī lietojot alkoholu. Cieniet līdzcilvēkus, esiet saprotoši un pieklājīgi arī nonākot lielākā cilvēku pūlī, jo ikviens pasākuma apmeklētājs tā laikā vēlas gūt pozitīvas emocijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu