Ciblas novadā uz karstām pēdām aiztur iespējamo traktoru zagli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

23. aprīlī Valsts policijas Ludzas iecirknis saņēma informāciju, ka Ciblas novada Zvirgzdenes pagastā no kādas saimniecības nozagti divi traktori un automašīna. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, kāds vīrietis, iespējams, vadot automašīnu alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, netika galā ar transportlīdzekļa vadību un iestrēga. Kopā ar saviem pasažieriem vīrietis devās meklēt traktoru, ar kuru varētu transportlīdzekli izvilkt.

Ierodoties saimniecības pagalmā, kāds no minētās kompānijas pamanījis, ka tur stāvošajā mašīnā ir atstātas atslēgas. Aizmirstot par savu iestrēgušo transportlīdzekli, vīrietis nolēmis turpināt ceļu, nozogot šo mašīnu. Taču nozagtā mašīna drīz vien salūza, un vīrietis apgriezās cietušo pagalmā, lai nozagtu traktoru. Arī brauciens ar traktoru nebija garš, vīrietis drīz vien iebrauca grāvī un nogāza traktoru uz sāna. Vēlāk no saimniecības tika nozagts vēl viens traktors.

Operatīvi veicot izmeklēšanas un meklēšanas pasākumus, likumsargi atrada nozagto tehniku, kā arī netālu no notikuma vietas aizturēja iespējamo vainīgo personu - 1998.gadā dzimušo vīrieti, kurš ir bijis vairākkārt tiesāts par līdzīgiem likumpārkāpumiem. Tāpat tika pārbaudīta arī 1986.gadā dzimušā vīrieša saistība ar minētiem noziedzīgiem nodarījumiem. Jāpiebilst ka arī šis vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Pašlaik likumsargi turpina lietas izmeklēšanu.

Pēc Krimināllikuma 175.panta 1.daļas, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība) — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu