Tjarvi neatjauno LTV ģenerāldirektora amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākās tiesas Senāts šodien atstāja negrozītu spriedumu, ar kuru noraidīta bijušā Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora Rolanda Tjarves prasība par atjaunošanu amatā un kompensācijas piedziņu.

Augstākās tiesas Senāts šodien noraidīja Tjarves iesniegto kasācijas sūdzību, kurā tika lūgts strīdu starp Tjarvi un NRTP nodot atkārtotai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesai. Senāta spiedums nav pārsūdzams. Kā ziņots, Tjarve no LTV ģenerāldirektora amata tika atlaists 2002.gada 14.februārī, kā iemeslu norādot būtiskus pārkāpumus finansēs. Viņš pats gan uzskatīja, ka visus līgumus par reklāmas laika pārdošanu, par kuriem saņēma pārmetumus, slēdzis LTV interesēs, cīnījies par tās nākotni un attīstības iespējām. Šodien Senātā Tjarves advokāte Madara Ripa sacīja, ka viņas pārstāvamajam Rīgas apgabaltiesa liegusi aizstāvēt savas tiesības, proti, neskatoties uz iesniegumu par slimību, tiesa lietu izskatījusi bez pašas bijušās amatpersonas klātbūtnes. Tjarves advokāte uzsvēra, ka NRTP disciplinārsodu - atlaišanu no amata - piemērojusi "krietni vēlāk", nekā konstatēts faktiskais pārkāpums. Normatīvie akti nosaka, ka disciplinārsods piemērojams ne vēlāk kā mēnesi no pārkāpuma konstatēšanas brīža. Pārkāpumu Tjarves darbībās NRTP konstatējusi decembrī, bet disciplinārsods piemērots janvāra vidū - vairāk nekā mēnesi vēlāk. Kā pierādījumu Ripa minēja izrakstu no NRTP protokola, kurā padomes jurists Edgars Jaunups uzsvēris, ka nav ievērots termiņš, kādā biušais ģenerāldirektors sodāms. Šādiem argumentiem Senātā nepiekrita NRTP advokāts Erlens Kalniņš, uzsverot, ka pamatojums par Tjarves sodīšanas termiņa nokavējumu pirmo reizi izskanējis tikai Senātā iesniegtajā bijušā LTV ģenerāldirektora kasācijas sūdzībā. Iepriekš šādi apsvērumi nav minēti un tiesa tos nav vērtējusi. Arī pēc būtības šāds apgalvojums vērtējams kā nepamatots, jo Jaunupa NRTP sēdē pausto izteikumu Ripa ir "izrāvusi no konteksta". NRTP visus termiņus ir ievērojusi, uzsvēra Kalniņš. Tāpat kā nepamatotu Kalniņš novērtēja arī apsvērumu par Tjarvem liegtajām tiesībām savas intereses aizstāvēt tiesā. LETA jau ziņoja, ka šā gada 26.martā Rīgas apgabaltiesa noraidīja bijušās amatpersonas prasību par atjaunošanu darbā un piespiedu darba kavējuma kompensācijas piedziņu. Tiesa lietu skatīja bez bijušā ģenerāldirektora vai viņa advokāta klātbūtnes. Tjarves neierašanos uz tiesas sēdi tiesa atzina par neattaisnotu. Arī Rīgas Centra rajona tiesa 2002.gada 9.decembrī pieņēma prasītājam nelabvēlīgu lēmumu un viņa prasību noraidīja. Pēc Tjarves atlaišanas par LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika iecelts viņa vietnieks, LTV raidījuma "Panorāma" vadītājs Gundars Rēders, bet vēlāk tika izsludināts konkurss, kurā par LTV ģenerāldirektoru kļuva Uldis Grava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu