Jēkabpils slimnīcai jaunākais operāciju bloks Latvijā (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1. augustā sāksies pirmā operācija Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas jaunajā operāciju blokā, kas vakar tika atklāts, piedaloties arī veselības ministram Vinetam Veldrem, Medicīnas tehnoloģiju centra, firmu Siemens un Jēkabpils PMK pārstāvjiem.

Jēkabpils RCS operāciju bloka renovācijai iztērēti vairāk nekā 700 000 latu. 500 000 latu saņemti no valsts budžeta, 200 000 latu ieguldījusi pati slimnīca. Kā Neatkarīgajai pastāstīja SIA Jēkabpils rajona centrālā slimnīca valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris, jaunā operāciju bloka atvēršana radikāli maina mediķu darba apstākļus. Iepriekšējā operāciju bloka divu operāciju zāļu vietā tagad darbosies trīs, tās aprīkotas ar jaunāko Eiropas līmeņa diagnostikas un anestezioloģiskais aparatūru, operāciju galdiem u. c. Ir padomāts arī par to, lai Katastrofu medicīnas centrā strādājošie ķirurgi varētu veikt operācijas Jēkabpilī uz vietas, nepārvedot pacientus uz Rīgu un nezaudējot bieži tik dārgo laiku.

Jēkabpils slimnīcas ķirurģijas nodaļas vadītājs Jānis Danēvičs stāsta, ka jaunais operāciju bloks palīdzēs mediķiem labāk strādāt un veikt sarežģītākas operācijas. Otrkārt, pakalpojumus varēs saņemt plaša reģiona iedzīvotāji. Treškārt, drīzumā tiks piedāvāts jauna veida pakalpojums – acu operācijas. Operāciju zāles aprīkotas ar bezēnu lampām un speciālām pretizgulējumu gultām, kas īpaši noderīgas sarežģītu operāciju laikā, kas ilgst līdz pat septiņām stundām.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu