Borovkovs: KNAB būtu jālikvidē (118)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašlaik nepieciešama politiskā griba, lai likvidētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), intervijā "LETA video" norāda Latvijas Juristu biedrības un KNAB konsultatīvās padomes loceklis Aivars Borovkovs.

Viņaprāt, krīzes apstākļos, kad jārēķina jebkura nauda, kas tiek tērēta, šādu iestādi uzturēt ir lieka greznība.

To, ka KNAB nav spējīgs vērsties pret lielām korupcijas shēmām, apliecina tas, ka šo lielo korupcijas lietu vienkārši nav. Būtībā ir izdarīta virkne, smagu koruptīvu noziegumu, par kuriem neviens valstī nerunā, norādīja Borovkovs.

Viņaprāt, tai pašā laikā notiek nemitīga sava tēla spodrināšana, sabiedrībai tiek uzspiesta diskusija par to, cik KNAB ir labs un vajadzīgs, un nepieciešams. "Kā arī tiek skaitītas kapeikas kaut kādās partijas kasēs, kas savā būtībā neko neatrisina," domā Borovkovs. Viņš uzskata, ka KNAB aizrāvās ar sava tēla spodrināšanu un iekļāvās politiskajā retorikā, izdabājot pūlim.

Visu tukšo retoriku, kas tikusi izmantota, lai pārliecinātu, ka šī iestāde ir vienīgā, kas var izvest Latviju no nepareiziem sānceļiem, jāsāk kritiski vērtēt", un ir vajadzīga politiska griba, kuras diemžēl trūkst, norāda KNAB konsultatīvās padomes loceklis.

Viņaprāt, optimizējot drošības policijas un KNAB darbu apkarošanas jomā, varētu gaidīt pavisam citu rezultātu ar daudz mazākiem izdevumiem.

Kā ziņots, patlaban notiek jaunā KNAB priekšnieka izraudzīšanās.

Komentāri (118)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu