"Okupantu autoparka" saraksts veidots ASV (259)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.latviesilatvija.com

Mājaslapa, kurā publicēts "okupantu autoparks" jeb to Latvijas iedzīvotāju saraksts, kuru automašīnas rotā Krievijas simbols Svētā Jura lentīte, ir veidota ASV, tā šodien raksta laikraksts "Diena". Tas darīts caur interneta serveri ASV, tā liecina avīzes rīcībā esoša droša informācija.

Saraksts publicēts interneta saitē www.latvietislatvija.com . Drošības policija atklājusi, ka lapa izveidota ārpus Latvijas, taču konkrētāk nav komentējusi. Interneta lapā publicēta saite ved uz partijas "Visu Latvijai!" mājaslapu, taču partija publiski noliegusi jebkādu saistību ar notikušo.

Vakar jau rakstījām, ka ar nosaukumu "Okupantu autoparks" vairākās mājaslapās nelikumīgi publicēta informācija par autovadītājiem, uz kuru automašīnām redzams Krievijas valsts ģerbonis vai karogs. Datu valsts inspekcija ir sākusi mājaslapu izveidotāju meklēšanu.

Kā sarunā ar TVNET atklāj Datu valsts inspekcijas direktore Signe Plūmiņa, šobrīd ir sākta izmeklēšana, lai atrastu vainīgās personas un novērstu personas datu nelikumīgo izplatīšanu.

Komentāri (259)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu