Pērn labprātīgi no dzīves šķīrušies 510 cilvēki (53)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/bitnar

Pagājušajā gadā pašnāvību skaits nedaudz samazinājies, tomēr no dzīves labprātīgi šķīrušies 510 cilvēki, liecina Veselības ekonomikas centra (VEC) apkopotā informācija.

Salīdzinājumā ar 2008.gadu pašnāvību izdarījušo skaits sarucis par 17 cilvēkiem.

Pašnāvību pērn daudz biežāk izdarījuši vīrieši - šādi no dzīves šķīrušies 413 vīrieši un 97 sievietes.

Visbiežāk, 50 gadījumos, pašnāvību izdarījuši vīrieši vecumā no 45 līdz 49 gadiem, savukārt 49 gadījumos dzīvi pašnāvībā beiguši vīrieši vecumā no 55 līdz 59 gadiem. Salīdzinoši biežāk pašnāvības izdarījuši arī vīrieši vecumā no 50 līdz 54 gadiem (42 pašnāvības), kā arī vecumā no 40 līdz 44 gadiem (40 pašnāvības).

Biežāk nekā citos vecumos par pašnāvību izšķīrušās pirmspensijas un agrīnā pensijas vecuma sievietes - šādu lēmumu pieņēmušas 12 sievietes vecuma grupā no 55 līdz 59 gadiem, kā arī vecuma grupā no 60 līdz 64 gadiem.

Salīdzinoši augstāki pašnāvību rādītāji pērn bijuši Daugavpilī un rajonā, Liepājā, kā arī Jēkabpils, Ludzas, Ogres un Talsu rajonā.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu