LC padzen Pēteri Apini.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēlēšanās zaudējusī partija "Latvijas ceļš" (LC) valdes sēdē pirmdien nolēmusi izslēgt no partijas tās biedru un pašreizējo Saeimas deputātu Pēteri Apini. Lēmums pieņemts vienbalsīgi pēc tam, kad tika uzklausīti Apiņa paskaidrojumi par viņa līdzdalību skandalozo skrejlapu izgatavošanā. Skrejlapu mērķis bija nomelnot "Latvijas ceļa" politiskos pretiniekus – Andra Šķēles vadīto Tautas partiju (TP).

Kā zināms, Pēteris Apinis ir to LC pārstāvju vidū, uz kuriem krimināllietā krīt aizdomas par mēģinājumu mazināt TP popularitāti, pirms vēlēšanām izplatot anonīmas apmelojoša satura skrejlapas.

Apiņa uzklausīšanai sarīkotajā LC valdes sēdē pirmdien vienprātīgi tika nolemts izslēgt Apini par LC diskreditējošu rīcību, kas nav savienojama ar darbību partijā.

Andris Bērziņš, LC priekšsēdētājs: “Pēteris Apinis apliecināja, ka viņš tādā vai citādākā veidā ir bijis saistīts ar šo skrejlapu skandālu. Viņš par to mums nav sniedzis informāciju savlaicīgi, līdz ar to mēs nevarējām pienācīgi noreaģēt. Viņš arī atteicās sniegt pilnu informāciju LC valdei. Gan skaidri norādot, ka neviens no valdes vai LC, pēc viņa domām, nav bijis saistīts ar šo skandālu.”

Report.: Kādu informāciju viņš atteicās sniegt?

Andris Bērziņš: “Jebkuru, pārējo informāciju, kas ir noticis ar šo viņa rakstīto tekstu. Es jums labprāt palīdzētu saprast, ja man būtu vairāk informācijas. Tikai tā, ka Pēteris Apinis atzina, ka viņš ir bijis tādā vai citādā formā saistīts ar šo skandālu. Par to viņš tika izslēgts no partijas.”

Report.: Ne tikai uz partijas biedru, arī žurnālistu jautājumiem Apinis atbildēja ļoti izvairīgi.

Vai jūs nožēlojas savu vainu?

Pēteris Apinis: “Tajā lietā mana rīcība ir zināmas informācijas esamība, kuru es esmu paudis tikai tiesību sargājošajiem orgāniem, esmu apsolījies to tālāk nepaust.”

Report.: Vai jūs varētu saviem vēlētājiem pateikt, vai bijāt tas, kurš pasūtīja, izgatavoja vai kā citādi sekmēja to izgatavošanu?

Pēteris Apinis: “Es neesmu tās pasūtījis, izplatījis. Man ir zināma saistība, galvenā ir tā, ka es diezgan daudz zināju.”

Report.: Bet tieši?

Pēteris Apinis: “Kamēr nav beigusies izmeklēšana, nesniegšu informāciju.”

Report.: Tai pat laikā Apinis nenoliedz, ka daļu skrejlapās rakstīto tekstu sacerējis tieši viņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu