Zīdaini iespiež trolejbusā (263)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tatjanas meitiņai Annai ir tikai deviņi mēneši, bet bērna dzīvība un veselība jau divkārt pakļauta briesmām. Abas reizes – 15.trolejbusā. Par piedzīvotajām šausmām Tatjana stāsta LNT raidījumā „Tautas balss”.

„Es kāpu ārā un nesu ratus blakus, trolejbusa durvīs iespieda gan mani, gan ratus. Durvis ciet, mēs tajās saspiesti, bet trolejbuss brauc uz priekšu! Rati ir lietussarga tipa, sāk liekties kopā un mēs – atmuguriski krist uz ielas, bet meitiņa - slīdēt ārā no ratiem! Diezgan lielā ātrumā šādā stāvoklī nobraucām apmēram 300 metru. Aizmugurē brauca mašīna, un es iedomājos - ja mēs tajā brīdī būtu izkritušas, tad būtu gājušas bojā,” ar šausmām „Tautas balsij” stāsta Tatjana.

Par laimi, izpalīdzīgai pasažierei izdevās ratiņus ievilkt atpakaļ trolejbusā, iespējams, izglābjot mazā bērniņa dzīvību. „Četrus mēnešus vecam bērnam nokrist uz asfalta ir nāvējoši... Bērns dabūja traumu, raudāja un tajā dienā bija ļoti nemierīgs,” stāsta Tatjana.

Pēc pārdzīvotajām šausmām Tatjana nolēma nekad vairs nebraukt ar trolejbusu, taču pēc vairāku mēnešu pārtraukuma sadūšojās. Un atkal šofera neuzmanības dēļ notika nelaime: „Aiztaisījās durvis un iesita bērnam ratos pa galvu, pakauša daļu.” Šoferis pat nav domājis atvainoties - uz sašutušo Tatjanu sabļāvis un nosaucis par sliktu māti, mammām ar bērniem esot paredzētas priekšējās durvis.

Lai noskaidrotu, cik viegli trolejbusā ir iekļūt ar bērnu ratiem, „Tautas balss” kopā ar Tatjanu devās uz pieturu. Mazajai Annai gan pietiek pārdzīvojumu, tāpēc šoreiz rati ir tukši. Mēģinājums iekāpt pa priekšējām durvīm cieš neveiksmi.

Tatjana stāv pie trolejbusa priekšējām durvīm un runā ar šoferi: ”Mani reiz iespieda trolejbusa durvīs, es gribu iekāpt pa pirmajām, kā teica jūsu kolēģis.” Bet māmiņu pa priekšējām durvīm šoferis tomēr neielaiž.

Uzņēmumam „Rīgas satiksme” šāda situācija neliekas šokējoša. Pirmais Tatjanas iesniegums jau izskatīts, otro gadījumu vēl vērtē. „Pirmā gadījuma lēmums ir brīdināt vadītāju un veikt pārrunas par pasažieru apkalpošanas kultūras ievērošanu,” saka „Rīgas satiksmes” preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Tikmēr Tatjana ir sapratusi – Rīgas sabiedriskais transports nav domāts viņai. „Es vairs nekad ar bērnu nekāpšu trolejbusā,” stingri nosaka Tatjana.

Komentāri (263)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu