TP rindas Saeimā rūk; partiju pamet Lagzdiņš (115)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Tautas partijas (TP) Saeimas deputāts un ilggadējs tās biedrs Jānis Lagzdiņš šodien paziņojis, ka izstājas no TP un turpmāk darbosies kā neatkarīgais deputāts, ziņo Latvijas radio. Lagzdiņam ir vislielākā parlamentārā pieredze, jo viņš parlamentā darbojies jau Augstākās padomes laikā un balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Papildināta ar jaunāko informāciju

Lagzdiņš nolēmis jau rīt oficiāli izstāties no Saeimas frakcijas un turpmāk darboties kā neatkarīgais deputāts un plāno atbalstīt koalīciju

 TP frakcijas vadītāja Vineta Muižniece aģentūrai LETA apstiprināja, ka Lagzdiņš šodien ir paziņojis par nodomu izstāties no partijas un frakcijas, jo viņam atsevišķos jautājumos ir atšķirīgs viedoklis.

"Lagzdiņš ir godīgi pateicis, ka arī turpmāk atsevišķos jautājums viņa un partijas viedoklis varētu atšķirties," sacīja Muižniece. Viņa norādīja, ka partija respektē Lagzdiņa izvēli. Muižniece norādīja, ka joprojām gan neesot skaidrības par citu frakcijas deputātu Jāni Klaužu, kurš nav pārreģistrējies TP un nav sniedzis skaidru atbildi, vai paliks TP frakcijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Lagzdiņš dzimis 1952.gadā un ieguvis augstāko juridisko izglītību, vairākus gadus strādājis par juriskonsultu un zvērinātu advokātu.

Atmodas gados Lagzdiņš vadījis Tautas frontes Liepājas nodaļu un Augstākajā padomē atbalstījis Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu. Līdz 1993.gadam bijis LTF biedrs, pēc tam bijis viens no partijas "Latvijas ceļš" dibinātājiem. No "Latvijas ceļa" izstājies 1998.gadā un iestājies Tautas partijā . Lagzdiņš ievēlēts visās Saeimās kopš neatkarības atjaunošanas un ieņēmis dažādus amatus, piemēram, bijis TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Lielu sabiedrības uzmanību Lagzdiņš izpelnījās 2007.gadā, kad pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera ievēlēšanas izliecās pa parlamenta ēkas logu un cilvēkiem pie Saeimas rādīja rupju žestu.

Lagzdiņš apgalvoja, ka žests bijis domāts tikai kādam viņa sen neredzētam paziņam, ar kuru kopā kādreiz dienējis padomju armijā. Deputāts tomēr pēc notikušā izplatīja paziņojumu, kurā atvainojas "visiem, kurus 31.maijā pie Saeimas ēkas aizvainojis ar savu žestu".

Lagzdiņš par nepiedienīgā žesta rādīšanu saņēma bargāko sodu, kāds paredzēts Saeimas kārtības rullī. Politiķim tika izteikts rakstveida brīdinājums, par ko tika paziņots no Saeimas tribīnes un kas tika publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Komentāri (115)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu