Šlesers atkal nešaubās par uzvaru vēlēšanās (373)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viens no apvienības "Par labu Latviju" līderiem Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers nešaubās, ka rudenī paredzētajās parlamenta vēlēšanās uzvarēs viņa pārstāvētā apvienība.

"Mēs esam gatavi pēc vēlēšanām pārņemt varu valstī un veidot valdību," otrdien apvienības vēlēšanu programmas prezentācijā žurnālistiem teica Šlesers.

Šlesers noskaņots kaujinieciski

Šlesers par uzvaru vēlēšanās runāja ļoti kaujinieciski.

"Mēs neejam vēlēšanās, lai vienkārši piedalītos, lai vienkārši būtu iespēja konkurēt ar pārējiem. Mēs ejam, lai uzvarētu un pārņemtu varu valstī, lai mēs varētu veidot nākamo valdību."

Lai arī kārtējais no atsevišķiem politiķiem izskanējušais populisms ir vainagojies ar izmaiņām vēlēšanu likumā, kur pateikts, ka lokomotīvju princips Latvijā tiek atcelts, Šlesers ar to nav mierā un paziņoja: "Mēs šodien pasludinām, ka lokomotīvju princips būs galvenais princips, ar ko mēs iesim uz vēlēšanām, jo piecos vēlēšanu apgabalos mēs esam sakoncentrējuši labākos politiķus."

Katrā vēlēšanu apgabalā ir lokomotīves, kas vilks apvienības sarakstu. Protams, katrs cilvēks sarakstā esot sava veida lokomotīve, bet pirmie pieci sarakstā esot ļoti spēcīgi politiķi.

"Esmu pilnīgi pārliecināts, ka pašlaik ir darītāju laiks. Runāšana, baidīšana, kas īsti valstī ir problemātisks, ja tur pie varas nāks cilvēki, kuriem ir pieredze uzņēmējdarbībā, - tās ir tādas absurdas lietas," norādīja Rīgas vicemērs, piebilstot, ka uzņēmēji ir tie, kas maksā valstī lielus nodokļus.

Šlesers vēlas, lai tikšanās ar uzņēmējiem un vienošanās par valsts nākotni notiek nevis neformālā gaisotnē, bet valdības mājā.

Ulmanis piezemētāks

Apvienības valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis, prezentējot apvienības kandidātu sarakstu, ļoti slavēja 115 izvēlētos kandidātus, jo tie būšot spējīgi atjaunot Saeimas labo vārdu un atgūt tautas uzticību. Kandidātu atlasē ņemta vērā viņu pieredze, izglītība un citi faktori.

"Es gribētu uzsvērt, ka ir ļoti svarīgi, lai mūsu partija ieiet parlamentā kā komanda. Var izveidot zvaigžņu komandu, var nebūt rezultātu, bet var būt komanda, kas strādā monolīti un var sasniegt rezultātus," sacīja Ulmanis.

Katram deputātam kandidēšanas laikā uzdots izstrādāt savu personīgo programmu un no katra tikšot prasīts, lai viņš pierāda savu nostāju.

Viņš gan atšķirībā no Šlesera bija nedaudz piezemētāks par apvienības rezultātiem vēlēšanās. "Es nekad nezīlēšu, cik vietu mums būs parlamentā, mēs cīnīsimies par to, lai iegūtu maksimumu, un tas var būt skaitlis, kas mums ļautu veidot jauno valdību," minēja Ulmanis.

Ulmanis arī paziņoja, ka apvienības premjera amata kandidāts tikšot apspriests tuvākajās nedēļās un paziņots augusta vidū. "Augusta vidū jūs uzzināsiet, kurš būs pēdējais jeb pirmais kandidāts, kurš tiks nominēts no mūsu apvienības."

Šķēle sola alimentu nemaksātājiem atņemt tiesības

"Daudzbērnu ģimene - tas ir stilīgi, mūsdienīgi un seksīgi"

, tādēļ apvienība "Par labu Latviju!" (PLL) sola īpašu atbalstu ģimenēm ar bērniem, lai Latvija kļūtu par daudzbērnu ģimeņu lielvalsti Eiropā, preses konferencē sacīja Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle, iepazīstinot ar PLL programmu.

Šķēle uzsvēra, ka cilvēkiem, kuri nespēj rūpēties par saviem bērniem, un alimentu nemaksātājiem ir jāatņem autovadītāja tiesības.

"Mēs esam pret sveša darbaspēka ievešanu. Stipras ģimenes ir galvenā Latvijas pamatvērtība," uzsvēra Šķēle.

PLL rosinās noteikt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atlaides cilvēkiem ar bērniem un to, lai četru un vairāk bērnu ģimenēm IIN nebūtu jāmaksā.

Kreituss noņemts no rezervistu soliņa

Par bijušā Rīgas domnieka Aivara Kreitusa iekļaušanu kandidātu sarakstā Šlesers klāstīja, ka vērtēti visi kandidāti un arī Kreituss, kurš ilgi darbojies politikā un ieņēmis augstus amatus. Kādu laiku viņš pasēdējis uz rezervistu soliņa, un apvienība uzskatot, ka Kreitusa devums būšot lielāks, ja viņš ienāktu aktīvajā politikā.

Šķēle par Kreitusa iekļaušanu sacīja, ka šis cilvēks savulaik strādājis viņa vadītajā valdībā par finanšu ministru un viņam bijis uzdevums izstrādāt  sabalansētu valsts budžetu. Toreiz viņš izpelnījies Šķēles atzinību, jo palīdzēja panākt ekonomikas izaugsmi.

Uz žurnālista jautājumu, kā Kreituss panāks parlamenta labās slavas atjaunošanu, Ulmanis atbildēja ar pretjautājumu: "Es nezinu, ko Kreituss ir sliktu darījis, lai Saeimas slavu neuzturētu labā līmenī."

Komentāri (373)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu