Berlīnes policija ņirgājas par Latvijas autobusu (203)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Berlīnē notikusī Latvijas autobusa konfiskācija bija medijiem paredzēts šovs, biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra autobusa īpašnieku - tūrisma biroja "Mārītes" - pārstāvis Ainārs Caune. Kā ziņots, Vācijas policija Berlīnē konfiscējusi novecojušu Latvijas autobusu, kurš savā ilgajā mūžā bija nobraucis 1,8 miljonus kilometru.

Berlīnes policija rīko šovu

Pēc Caunes vārdiem, Berlīnes policijas atzinums par 1,8 miljonus lielo kilometru noskrējienu esot izzīsts no pirksta, paziņojums par nefunkcionējošām bremzēm esot salti meli, jo nekāda tehniskā kontrole autobusam nav veikta jau trešo dienu kopš aizturēšanas - līdz šodienas pusdienas laikam.

"Berlīnes policija mūs aizturēja, sapulcināja preses pārstāvjus, sniedza intervijas, fotografējās un ņirgājās par it kā novecojušu autobusu no Latvijas.

Mūsu viedokli nepajautāja neviens. Vēl vairāk - mūs aizgaiņāja malā. Viņiem bija īsts šovs un teātris," sacīja Caune.

Tūrisma firmas pārstāvis apgalvoja, ka konfiscētais 1992.gadā ražotais autobuss bijis labā tehniskā stāvoklī, jo reizi pusgadā veicot tehnisko apskati atbilstoši Latvijas likumdošanai.

Tūrisma biroja pārstāvis arī norādīja, ka ierīce, kas reģistrē transportlīdzekļa nobraukumu, fiksē tikai nobraukumu līdz miljonam kilometru. 1,8 miljonu kilometru noskrējienam neesot nekāda tehniska pamatojuma.

"To ciparu vācieši ir izzīduši no pirksta. Tam nav pamatojuma, bet jebkurā gadījumā 1,8 miljonu noskrējiens ir norma. Pat 2-3 un pat vairāk miljonu liels noskrējiens transportlīdzeklim nerada nekādas problēmas - autobusam tas ir ļoti normāli. Arī par bremzēm varu likt galvu ķīlā - tās darbojas ideāli," sacīja Caune.

Caune pastāstīja, ka tūrisma autobusu pārbaude, jo īpaši Vācijā, neesot nekas neparasts. Īpaši autobusi no Austrumeiropas Vācijas policijai esot kā medusmaize, jo Vācijā autobusi esot krietni modernāki, taču tūrisma firmas no Latvijas un citām Austrumeiropas valstīm joprojām izmanto vecākus autobusus.

Tūrisma birojam "Mārīte" piederot divi autobusi.

Tūristu grupa, kas ar konfiscēto autobusu devusies uz Šveici, esot nogādāta ceļojuma galamērķī ar autobusu, kas nomāts no Polijas. Tūrisma birojs "Mārītes" esot sedzis visas papildu izmaksas.

Berlīnes policija konfiscē novecojušu Latvijas autobusu

Kā ziņots, Vācijas policija Berlīnē konfiscējusi novecojušu Latvijas autobusu, kurš savā ilgajā mūžā bija nobraucis 1,8 miljonus kilometru, vēsta laikraksts "The Local".

Berlīnes policija seno divstāvu autobusu apturēja otrdienas pēcpusdienā, jo viņiem radās bažas par transporta līdzekļa tehnisko stāvokli.

Ātrā apskatē vecajam autobusam atrasti vairāki defekti, tostarp pienācīgi nefunkcionējošas bremzes, nodilušas riepas, ieplīsis vējstikls un plaši rūsējumi uz svaru nesošajām šasijām. Turklāt autobusa bagāžas nodalījumā bijusi iemontēta papildu degvielas tvertne.

Tomēr vislielākais pārsteigums policistiem bijis atklājums, ka savā ilgajā mūžā autobuss bija pārvarējis 1,8 miljonus kilometru, kas ir līdzvērtīgi Zemes apbraukšanai 45 reizes vai aizbraukšanai divreiz uz Mēnesi un atpakaļ.

Vācijas policija nedrošo transporta līdzekli konfiscējusi.

Komentāri (203)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu